Четвер, 28 Березня 2024 р.
30 Січня 2015

ГРАНІ СТУДЕНТСЬКИХ ІМПРОВІЗАЦІЙ

ГРАНІ СТУДЕНТСЬКИХ ІМПРОВІЗАЦІЙВишивка та олійний живопис, ткацтво і вибійка, розпис по склу і пірографія – саме таку «Багатогранність імпровізацій» можна як слід роздивитися у Виставковій залі.

Починаючи з 28 січня, її стіни прихистили творчі роботи студентів спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв. Творчість із присмаком фольклору і народних традицій у їхніх руках ожила новими сюжетами, яскравими натюрмортами і філігранним декоративним текстилем.

Більшість представлених на виставці робіт – курсові й дипломні роботи студентів навчального закладу. Втім відвідувачам повірити в те, що квіти на масштабних нетканих гобеленах – справа рук сімнадцятирічних дівчат і юнаків, спершу дуже важко. Високий рівень майстерності вихованців коледжу відзначили і викладачі дитячої художньої школи, які у повному складі прийшли привітати колег із «кулька».

– Наші учні майже щороку вступають до коледжу культури і мистецтв, а ваші випускники тепер навчають дітей у нашій школі, – каже директор ДХШ Олена Савчук. – І саме вам випала місія допомогти їм пройти етап особистісного становлення, який безпосередньо залежить від атмосфери, в якій вони працюють. А за роботами ваших студентів добре видно, що вона надзвичайно тепла.

Цьогоріч своїм мистецтвом студенти коледжу вирішили підтримати, в першу чергу, українських бійців, котрі воюють і проливають кров на Донбасі. Тому цикл курсових робіт у техніці олійного живопису назвали «Листи до солдата».

– Коли я сьогодні вперше увійшла до Виставкової зали, з її стін повіяло радістю і свіжістю весни, – додає завідувач денного відділення коледжу культури й мистецтв Ніна Латюк. – У короткі терміни викладачі зуміли зібрати в цих роботах перлини душі кожного студента. І, незважаючи на такі неспокійні часи в країні, ми змогли показати, що продовжуємо творити і хочемо допомогти країні власною працею і мистецтвом. Адже прагнемо, аби часточка тепла робіт студентів засяяла сонечком у душах земляків.

Надихнутись теплом студентської творчості у Виставковій залі можна буде ще до 10 лютого.