Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Квітня 2015

ВІРТУОЗИ КАМ’ЯНЦЯ. КОЛИ ДУША БЕРЕ АКОРДЕОН

ВІРТУОЗИ КАМ’ЯНЦЯ. КОЛИ ДУША БЕРЕ АКОРДЕОННарикінці березня К-ПНУ ім.Івана Огієнка приймав учасників ІІІ Всеукраїнського фестивалю «День українського баяна і акордеона», що відбувся за підтримки «Асоціації акордеоністів і баяністів України», Національної радіокомпанії та «Української музичної газети». Участь у концерті взяли учні та викладачі дитячих музичних навчальних закладів міста, студенти і викладачі коледжу культури і мистецтв, національного університету.

Організували захід професори кафедри музичного мистецтва Віктор Лабунець та Іван Маринін. Конкурсанти змагалися в категоріях сольне виконавство, дуети, тріо, ансамблі баяністів і акордеоністів, інструментальні ансамблі та оркестри народних інструментів. Марафон віртуозних музикантів тривав більше як три з половиною години, впродовж яких глядачі концерту насолоджувалися грою вихованців і викладачів музичної школи ім.Фадея Ганицького, дитячої хорової школи, НВК №9, дитячої школи мистецтв, районної дитячої школи мистецтв, студентів й викладачів коледжу культури і мистецтв. У концерті прозвучали твори Баха, Моцарта, Морено, П’яццолли та ін.

Завершував фестивальний вечір двічі лауреат міжнародних конкурсів – оркестр народних інструментів К-ПНУ ім.Івана Огієнка під керівництвом професора Івана Мариніна. Колоритне звучання яскраво забарвила своїм співом Оксана Томків. Сольну партію в супроводі народних інструментів віртуозно відіграв викладач дитячої музичної школи Іван Кравченко, лірикою скрипки вражала Інна Станішевська. Тріумфом завершився виступ з оркестром оперної виконавиці Олени Лютаревич.

На згадку про масштабний захід виконавці-баяністи, акордеоністи та викладачі, які підготували учасників концерту, були нагороджені грамотами і подарунками.