П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Червня 2016

ПРОСЛАВЛЯЛИ УКРАЇНСЬКОГО ВАРЕНИКА

ПРОСЛАВЛЯЛИ УКРАЇНСЬКОГО ВАРЕНИКАЯкщо запитати українця, які страви найсмачніші в світі, то він відповість, що український борщ і, звичайно ж, вареники, про які навіть пісні співають. Влаштувати свято цього українського наїдка вирішив і клуб «Кам’янецькі зустрічі» при раді ветеранів міста (керівник клубу Тетяна Смоленська).

Захід на честь українського вареника зібрав близько 70 гостей. Ветерани-господині наліпили багато вареників, а найкращих майстрів оцінювало журі в складі заступника голови ради ветеранів міста Надії Підскоцької, Віктора Топчієва, Михайла Гіріча.

Найбільший вареник довжиною 40 см приготувала Олена Голубата. Її відзначили також за найцікавіший одяг господині-українки та найбільшу кількість наліплених виробів – 220 штук, які вмостилися у великій макітрі, пофарбованій власними руками. Смачні вареники з сиром і сметаною приготувала Лариса Денисюк-Луньова, приз за оригінальну начинку отримала Марія Костюк, а найкраще оформила страву Ганна Дудченко. Всім переможцям дали грамоти і подарунки.


Анатолій БЕРНАДІН, керівник прес-центру ради ветеранів міста.