П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Березня 2017

СЕКРЕТ УСПІХУ – ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ

СЕКРЕТ УСПІХУ - ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ

24 лютого РЦКМ «Розмай» запросив кам’янчан на вечір української пісні. Саме цього дня до міста над Смотричем завітав співак, композитор, народний артист України, а за сумісництвом ще й майстер спорту України з настільного тенісу, Павло ДВОРСЬКИЙ із синами Павлом та В’ячеславом у рамках концертного туру до 40-річчя його творчої діяльності «Горнусь до тебе, Україно!».

Із такою програмою вони мандрують не лише Україною, але й закордоном. А з Кам’янцем-Подільським Павла Ананійовича пов’язує ще й те, що тут мешкають його рідні, зокрема і племінник – депутат міської ради Олег Ткач, друзі та побратими.

Родина Дворських подарувала публіці ліричні, лірико-патріотичні та

духовні пісні. Всі вони вишиті любов’ю – любов’ю до України, рідної мови, Матері, жінки, батьківського порога тощо.

Затамувавши подих, публіка слухала «Батькову сорочку» про репресованих буковинців, яку заспівали сини ювіляра, та «Пісню Назарія», присвяту Назарію Яремчуку, хрещеному батьку В’ячеслава Дворського, котру він виконав із татом. Стоячи та зі сльозами на очах зал ловив кожне слово пісні «Ангели Майдану» про Небесну сотню, про Героїв, яких пам’ятає Україна…

Вразила й самобутність виконання кожного з артистів. Присутні посмакували і оперний спів італійською Павла-молодшого, і запальний буковинський рок-н-рол та «Чорнії брови, карії очі» під гітару у виконанні В’ячеслава.

А наприкінці глядачі із задоволенням підспівували безсмертні «Смерекову хату», «Червону руту», «Стожари» й «За Україну».

Тетяна БОДНАР.