Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Червня 2017

СМАЧНИЙ БУКЕТНИЙ ПЕРІОД

Ольга Жмурко-Заводовська

Розкішному букетові троянд буде рада чи не кожна жінка. Але часто чоловіки не розуміють, навіщо витрачати гроші на подарунок, який зів’яне за декілька днів. Тож, щоб знайти компроміс між корисним і красивим, еколог за професією Ольга Жмурко-Заводовська вирішила створювати їстівні букети.

Для своїх творінь вона використовує не лише квіти, а й фрукти, овочі, цукерки, тістечка та інші ласощі. Дівчина впевнена, що смачні композиції стануть хорошим подарунком навіть для найвибагливіших, адже принесуть позитивні емоції, радість і захоплення одночасно.

– Ольго, а як з’явилося смачне захоплення?

– Перший букет із фруктів побачила в телепрограмі «Сніданок з 1+1». Він відразу привернув мою увагу. Щось схоже я спробувала зробити сестрі на день народження. Процес захопив із першої хвилини, тож тепер це справжня гармонія для душі. До того ж флористичні делікатеси вдвічі приємніше отримувати, адже це і смачно, і корисно. Такі композиції є оригінальними і викликають набагато більше подиву та захвату, ніж звичайні квіти чи цукерки.

– Скільки часу потрібно для створення однієї композиції?

– Близько 4-5 годин. Плюс – окремий час витрачається на закупівлю продуктів.

– А як обираєш продукти?

– Дуже прискіпливо. Інколи овоч або фрукт потрібної форми, розміру та кольору можу шукати й півгодини. Продавці на ринку навіть сваряться, тому намагаюся купувати в супермаркетах.

СМАЧНИЙ БУКЕТНИЙ ПЕРІОДВикористовую сезонні дари природи, адже це запорука того, що вони не вирощені за допомогою пестицидів, а значить – корисні. У попиті нині шоколадно-полуничні букети. Їх і створювати важче, бо кожна ягідка має бути спілою, але водночас і не дуже м’якою. Декорую все це квітами. Польові намагаюся збирати самотужки, адже точно знаю, що простоять вони набагато довше, ніж куплені у квіткових магазинах. Тістечка замовляю у перевірених пекарів.

Якщо використовую надрізані плоди, то обов’язково прикриваю їх харчовою плівкою та працюю в рукавичках, щоб вберегти продукти від забруднення та обвітрення.

– Чи доводилося виконувати якісь незвичні замовлення?

– Найбільш оригінальними були композиції з пасочок, грибів, млинців і навіть піци. Взимку зазвичай замовляли букети «Не хворій» з аскорбінками, лимонами, горіхами, гілочками хвої та часником. Робила й новорічні композиції з мандаринами та кока-колою. А от матерям і бабусям часто дарують борщовий набір. Такі композиції і виглядають цікаво, і ними можна потім нагодувати цілу сім’ю. Найважчий букет, який я робила, важив 6 кілограмів.

– Скільки коштує смачний сюрприз?

– Залежить від наповнення. Звичайний вітамінний букет із яблук, лимонів і квітів може коштувати від 200 грн., якщо ж наповнення з екзотичних фруктів, то ціна може сягати й 1000 грн.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.