Субота, 20 Квітня 2024 р.
11 Травня 2018

ЯСКРАВІ ЗМІЇ ЗАПОЛОНИЛИ ФОРТЕЦЮ

Кам’янецький міні-фестиваль повітряних зміїв, який 5-6 травня проводився в Новому замку, заслужено можна назвати най­добрішим, найщирішим і найвеселішим заходом міста.

ЯСКРАВІ ЗМІЇ ЗАПОЛОНИЛИ ФОРТЕЦЮУявляєте, фест, але без виступів хореографічних колективів, співаків, шашликів, міні-ярмарків, і дітлахи із захватом біжать на вали два дні та навіть не просять там щось купувати, бо цікаво і без того. Це ж можна з батьками, друзями і новими знайомими позапускати повітряних зміїв. І хай не в усіх виходило, хай вітер не завжди дув у потрібному напрямку і насувалися чорні хмари, все ж міні-фест запам’ятається юним кам’янчанам і їхнім батькам надовго. Кому набридало ловити вітер, могли взяти участь у різних майстер-класах, зокрема і з виготовлен­-ня того ж самого повітряного змія, або

піти на пізнавальні лекції-зустрічі.

Із роззявленими ротами слухали діти 5 травня про роботу поліції, як поводитися в тих чи інших ситуаціях і як реагувати на небезпеку. А найголовніше – патрульні дали дітям «випробувати» свій автомобіль: посидіти за кермом, поговорити в рацію, ввімкнути маячки тощо. А навіщо робити щеплення, їм розповів сам речник Міністерства охорони здоров’я Олександр Ябчанка. Психолог Ірина Савель провела майстер-клас «Відверта розмова». А як швидко рахувати, навчила Марія Жиргут.

Наступного дня на юних дослідни­-ків чекала не менш захоплива подія – в них була можливість залізти у кошик повітряної кулі (!!!) і порозмовляти про польоти із представниками Кам’янець-Подільського центру повітроплавання.

Було ще дуже і дуже багато цікавого. Найкращі підкорювачі повітряних зміїв отримали дипломи і призи в номінаціях: «Дуель» (змагання на швидкість запуску повітряних зміїв), «Зигзаг» (на виконання фігурного руху), «Витривалість» (якомога довше тримати в повітрі змія), а всі інші – купу позитивних вражень від свята, яке влаштувала Національна скаутська організація «Пласт».