Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

КОРИСНЕ «ВБРАННЯ» ДЛЯ УЛЮБЛЕНЦІВ

Інколи один лише випадок може стати народженням чогось нового або ж генератором цікавої, а головне – корисної ідеї. Так сталося із нашою колегою – журналісткою Іриною Мальовничою.

У зв’язку з подіями на сході країни, жінка зі своїми дітьми ще декілька років тому була змушена залишити рідний дім у Маріуполі та знайти прихисток у Кам’янці-Подільському. 

Пані Ірина чудово знається на машинній вишивці й майстерно нею зай­мається. 

КОРИСНЕ «ВБРАННЯ» ДЛЯ УЛЮБЛЕНЦІВНа створення стартапу Ірину наштовхнула сумна історія. Взимку вона врятувала маленьке цуценя, яке мало не загинуло від холоду та голоду. Жінка прихистила його, вилікувала та обігріла. Згодом «Варя», так назвали собачку, стала повноправним членом сім’ї, в якій про неї дбали і любили всім серцем. Але одного разу, під час прогулянки, вона загубилася. На щастя, собачка знайшлася біля одного з кам’янецьких кафе, та не сама, а з потомством. Проте на той час Ірина вже повернулася до Маріуполя. Якраз тоді в жінки і виникла ідея створення іменного дизайнерського ошийника. Підсилили переконання пости про загублених тваринок, які частенько майорять соцмережами. 

Що ж робить ці ошийники такими особливими? По-перше, їхня індивідуальність, адже вони створюються тільки на замовлення; по-друге, дизайнерське оздоблення, в тому числі й вишивка українським орнаментом або ж у патріотичній жовто-блакитній гамі; по-третє, такого ошийника неможливо загубити, бо зроблений він із міцної фурнітури. В оригіналі він так і називається – «непотеряшка».

– Головний принцип ошийника – міцна, стійка до перетирання основа. Особлива умова, звичайно, – це вишивка, яка наразі дуже актуальна й користується чималим попитом. А тканина, візерунки чи колір залежать від фантазії замовника, – розповідає пані Ірина. – Серед моїх клієнтів господарі не лише собак, але й кішок, котрі губляться не рідше за гавкунів. Мати такий ошийник дуже зручно та надійно. Адже господарі відчуватимуть себе спокійнішими за улюбленців, бо на ошийнику обов’язково вказано адресу господаря, номер телефону або будь-яку іншу інформацію, що допоможе повернути загубленого пухнастика. 

Цікаво й те, що майстриня наносить шрифт максимально великого розміру, щоб його було видно здалеку, бо не кожен собака підпустить до себе незнайомця. А ще майстриня надзвичайно вибаглива до фурнітури, яку замовляє з різних країн. Маючи домашнього улюбленця, ми повинні пам’ятати, що несемо відповідальність за того, кого приручили. Тому такі ошийники обов’язково стануть у пригоді або навіть можуть врятувати життя вашому чотирилапому товаришу. Замовити ошийника-«непотеряшку» можна на сторінці Ірини Мальовничої у «Фейсбуці».

Вікторія БОЯРШИНОВА.