Субота, 20 Квітня 2024 р.
22 Березня 2019

АНОНСИ

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗБИРАЄ ПІАНІСТІВ

ІІІ Всеукраїнський конкурс «Юний піаніст» під пат­ронатом заслуженого артиста України, професора Національної музичної академії ім.П.Чайковського Юрія Кота відбудеться 5-7 квітня в Кам’янці-По­дільському.

Участь у ньому беруть учні мистецьких шкіл, середніх спеціалізованих музичних шкіл-інтернатів, які змагаються в окремих номінаціях. Детальніше про конкурс та умови участі – на сторінці конкурсу у «Фейсбуку».


ЗУСТРІЧ ІЗ «ГУЦУЛКОЮ КСЕНЕЮ»

Хмельницька обласна філармонія готує гарний подарунок для кам’янчан – оперету «Гуцулка Ксеня» Ярослава Барнича. Подія відбудеться в міському

Будинку культури 15 квітня, о 18.00.

Оперета «Гуцулка Ксеня» була написана за мотивами однойменної пісні 1938 року. Автором музики та лібрето ви­-ступив сам Ярослав Барнич, який подарував світу вражаючу мелодраматичну історію в стилі «українського танго».

Сюжет розповідає історію українських емігрантів, які 1939 року приїжджають із США до Ворохти, аби знайти молодому хлопцю наречену в Карпатах. Хлопець непрос­тий: дід заповів йому мільйон доларів, але за умови, що той знайде на батьківщині «свідому українку».

У полоні прекрасної музики, сплетінь захопливого сюжету та блискучої гри артистів філармонії оперета здивує своєю сучасністю та простотою, близьким і зрозумілим українським контекстом.

Участь в опереті беруть академічний симфонічний оркестр і солісти Хмельницької обласної філармонії, хор та балет Академічного ансамблю пісні й танцю «Козаки Поділля».