Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
13 Травня 2011

ДАРМА КРУГЛИЙ СТІЛ НЕ ПРОЙШОВ

ДАРМА КРУГЛИЙ СТІЛ НЕ ПРОЙШОВЗа ініціативи міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА 6 травня відбулося засідання круглого столу до Дня матері. Головним організатором його проведення стала голова громадської ради Ірина СТАРОСТІНА, яка запросила до участі активних жінок-матерів, голів громадських організацій, членів президії Громадської ради, представниць прекрасної статі різного віку, професій і поглядів. 

Відклавши всі поточні справи, Михайло Євстафійович уважно вислухав кожну з пропозицій учасниць круглого столу. Серед них були, зокрема, такі: організація конференції з питань материнства та дитинства, консультацій і семінарів для батьків щодо свідомого батьківства, облаштування фірмами-виробниками майданчиків для ігор малечі та проведення у мікрорайонах міста змагань, спортивних ігор, конкурсів для підлітків; вивчення потреб і збір пропозицій від дітей («Дитячий департамент»); проведення серед дітей конкурсу на кращий гімн нашого міста; створення музею подільської родини. 

Не забули звернути увагу на ті ініціативи громадськості, що вже впроваджуються в нашому місті. Наприклад, волонтерський рух для дітей і молоді з особливими потребами, який підтримали міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. Волонтери стануть активними учасниками проведення заходів до Дня захисту дітей, інших загальноміських свят. 

Директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА поінформувала про проведення 15-22 травня перших Сімейних ігор та інших розваг, приурочених до Дня сім’ї. 

Отримали представники міської ради і низку завдань від Громадської ради, наприклад, щодо проведення обстеження ігрового інвентаря на дитячих майданчиках міста, облаштування місць відпочинку для родин, де є діти з вадами розвитку, особливими потребами. 

Підтримати створення скульптурної композиції «Віра. Надія. Любов», яку планується відкрити в обласному центрі до 

20-річчя Незалежності, та перерахувати у Благодійний фонд «Щедрість» ПАТ Укрсоцбанк, МФО 30023, ЄДРПОУ 37225244, р/р 26008010025977 посильні для кожного кошти – ще одна пропозиція, з якою погодилися учасники круглого столу. 

Підсумовуючи захід, міський голова звернув увагу на необхідність таких зустрічей, які дозволяють почути думку громади, та попросив допомоги у вигляді пропозицій щодо відновлення улюбленого кам’янчанами місця відпочинку в парковій зоні поблизу «Укрсоцбанку».

Тетяна ЛЯМЕНКО, завсектору з питань внутрішньої політики відділу обслуговування міськради.