П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Листопада 2012

ЗАМІСТЬ БОЧКИ – ПЕКАРНЯ

ЗАМІСТЬ БОЧКИ - ПЕКАРНЯКам’янчани добре пам’ятають «деметрівську» молочну бочку на розі вулиць Гагаріна й Данила Галицького.

Тепер на цьому місці красується «Пекарня старого Кам’янця» – невеличка філія ТОВ «Український кристал», яка випікатиме хлібобулочні вироби просто на очах у людей. Не залишаться відвідувачі міні-пекарні й без молока.

– Поєднати молоко з булочкою, як кажуть, сам Бог велів, тому ми вирішили зробити магазинчик такого типу, – розповідає про створення пекарні її власник і генеральний директор ТОВ «Український кристал» Володимир ЮР’ЄВ. – Я їздив по Європі й бачив, що європейці встановлюють міні-пекарні просто всередині таких кіосків. Цим досвідом скористався і «Український кристал». Також ввели нову торгову марку з назвою «Пекарня старого Кам’янця».

За словами Володимира Васильовича, наразі вирішується питання продажу в новому магазинчику і «деметрівського» молока, аби повернути колишню традицію. Тому із директором ПП «Деметра-2010» Анато¬лієм ЗЕЛЕНИЦЕЮ домовилися про спільне придбання спе¬ціального молокоапарату, який би охолоджував молоко й не давав йому скисати. Отже, кам’янчани від виробників отримуватимуть і хліб, і до хліба. В асортименті –

пиріжки, кекси, рулети, круасани, пампушки, кондитерка, піца, різні напої та свіже молоко.

– Якщо кам’янчанам сподобається «Пекарня старого Кам’янця», то можна було б по всьому місту відкрити мережу таких магазинів із хлібом та молоком, виконуючи

обіцяне – продукти за цінами виробника, – каже Володимир Юр’єв (на фото). – Щоправда, є проблема – якщо на зупинках, які використовують під кіоски, немає орендної плати за землю, то тут вона досить висока. Тому поки що ці питання ми обговорю¬ємо з міською владою.

Відкриття пекарні трохи затрималося через проблеми з подачею електро¬енергії, проте до середини листопада вона вже потішить любителів смачненького.