П'ятница, 29 Березня 2024 р.
23 Серпня 2013

НА СУДІ У СПРАВІ ТЕПЛЮКА РОЗГЛЯНУЛИ РЕЧОВІ ДОКАЗИ

Незважаючи на численні клопотання, відмови і заяви підозрюваного, які суттєво затягують судовий процес, розгляд кримінальної справи щодо вбивства Павла ТЕПЛЮКА, хоч і повільно, але все-таки просувається.

20 серпня вдалося перейти до огляду речових доказів, які надав прокурор. Учасники процесу побачили відеозаписи, зібрані слідчими по гарячих слідах убивства.

Та перейти до перегляду матеріалів було не так просто – підсудний ігнорував запитання суддів і натомість «засипав» їх відводами. Спочатку – відвід колегії суддів, мовляв, ті з ним несправедливі. Коли клопотання відхилили, почав імпровізувати – відвід прокурору, своєму адвокату, головуючому судді. Врешті через порушення судового порядку його вивели із зали засідань.

Тільки після цього присутні мали можливість переглянути надані прокурором відеоматеріали, зокрема й запис обшуку помешкання підсудного, де вилучили цілий арсенал зброї.

Серед речових доказів – і плівка з камери спостереження магазину «Хрещатик». Нагадаємо, відеокамера зафіксувала, як чоловік, схожий на підозрюваного, веде Павла в напрямку пров.Лагерний. Переглядаючи сюжет, адвокат потерпілої звернув увагу суддів на те, що на відео фігурує ще одна особа – жіночої статі, з покритою головою та зі схожим на пістолет предметом у руці. Адвокат заявив: вона схожа на дружину підозрюваного, яка відвідує кожне судове засідання.

А першу версію підозрюваного щодо подій тієї ночі вдалося почути завдяки ще одному відеозапису. В суді показали свідчення затриманого, дані під час допиту слідчими в день вбивства Павла Теплюка.

Він пояснює, що тієї ночі, близько третьої, почув шум битого скла, виглянув у вікно й біля свого гаража побачив двох молодиків, віком 20-25, які голосно сварилися й намагалися підняти з його ділянки важкий чавун. До того ж, зі слів підозрюваного, хлопці завдавали один одному ударів, а коли він крикнув до них, один з молодиків кинув камінь, котрий пробив москітну сітку й застряг у вікні між сіткою і рамою. Затриманий каже, що переодягнувся, а це зайняло не більше як 15 хвилин, і вийшов на вулицю.

– Один з молодиків, які перебували на нашій земельній ділянці, перестрибнув через цегляний паркан і втік, а другий почав перелазити через металеву хвіртку висотою до 2 метрів, після чого впав з неї, піднявся, знову впав і після цього лежав і рухався вже на землі. Я повернувся в будинок, викликав міліцію і швидку, – каже підозрюваний.

А ми нагадаємо: зі свідчень членів опергрупи, які вночі прибули на місце убивства, підозрюваний вибіг їм назустріч і повідомив, що прийомами рукопашного бою він затримав злочинця. Та вже під час судового слідства підсудний представив зовсім іншу версію подій – нібито тіло на його подвір’я підкинула людина, з якою підсудний мав конфлікт.

ПІДСУДНИЙ СУДИТЬСЯ З «ПОДОЛЯНИНОМ»

А тим часом до когорти цивільних справ, у яких підозрюваний виступає позивачем, додалася ще одна. Він позивається до газети «ПОДОЛЯНИН» і в своєму позові зазначає: «газета спотворює реалії вбивства гр.Теплюка, до якого я ніякого відношення не маю…». У позовних вимогах підсудний наполягає на тому, щоб газета надрукувала його відповідь. Наразі справа розглядається в суді.

Обурюють підсудного, швидше, не публікації, а висвітлені в них факти, які, як не крути, свідчать самі за себе. Втім ми все-таки продовжимо відвідувати засідання та інформувати кам’янчан про те, до чого не можна залишитися байдужими.