Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Листопада 2013

СХОДИ В МУЗЕЙ – СТАНЬ МАРАФОНЦЕМ

СХОДИ В МУЗЕЙ - СТАНЬ МАРАФОНЦЕМПрищепити кам’янчанам корисну «Звичку ходити в музей» вчергове спробує Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник. Саме під такою назвою 11 листопада стартує його традиційна акція, яку цього року презентують новим освітньо-краєзнавчим марафоном «Розкажи про свій музей», який завершиться аж 25 грудня. Організовують його цьогоріч спільно з міським управлінням освіти і науки.

Приєднатися до марафону дуже просто: треба зібрати команду (понад 5 осіб), придумати їй назву й оригінальне гасло і прямо в музеї отримати реєстраційну картку учасника. З нею діти зможуть відвідати абсолютно всі об’єкти музею-заповідника, а коштуватиме реєстрація лише 10 грн.

– Запускаючи акцію, ми хочемо «переманити» дітей на свій бік. Адже маємо на меті зробити так, аби вони самі хотіли сюди приходити, – розповідає куратор акції Віктор ГОДНИЙ. – Дітей ми прагнемо зробити своїми партнерами, а не лише глядачами, бо ж часто від них можна почути значно більше цінних порад, аніж від дорослих.

Складатиметься марафон із трьох завдань. На першому етапі потрібно буде написати коротку історію про побачене в музеї, на другому – зробити оригінальне, унікальне фото в одному з його об’єктів, а у фіналі – подарувати музею якийсь історичний експонат.

Оцінювати проекти марафонців буде комісія, до якої увійдуть працівники музею-заповідника і управління освіти і науки, а також активні представники молодіжних рухів Кам’янця: Андрій Повозніков, Микола Гордійчук, Андрій Заєць та Арсен Даниленко. Обрати свого фаворита зможуть і всі охочі. Фото учасників змагань щодня викладатимуть у соціальних мережах і на сайті музею-заповідника (muzeum.in.ua), де проходитиме інтерактивне голосування за приз глядацьких симпатій.

А фото команди, чий проект «Розкажи про свій музей» найбільше сподобається суддям марафону, зможе побачити увесь Кам’янець-Подільський. Її обіцяють розмістити на міських сіті-лайтах і біг-бордах.