П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Березня 2014

НАШЕ РІШУЧЕ «НІ!» АГРЕСИВНИМ ПЛАНАМ ПУТІНА

Днями влада міста і району, а також громадські організації у своїх листах і зверненнях висловились щодо подій в Автономній Республіці Крим. Подаємо документи зі скороченнями.

ЗІ ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИЦТВА КРАЇНИ

«…Ми, депутати Кам’янець-Подільської міської ради, обурені діями влади Російської Федерації, яка фактично розпочала військові провокації проти українського народу.

НАШЕ РІШУЧЕ «НІ!» АГРЕСИВНИМ ПЛАНАМ ПУТІНА…У зв’язку з цим, ми звертаємося до керівництва держави з вимогою:

– забезпечити захист України та домагатися від країн-гарантів Російської Федерації, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучених Штатів Америки дотримання гарантії безпеки України в рамках Будапештського меморандуму;

– негайно вжити рішучих заходів для збереження територіальної цілісності та суверенітету України;

– звернутись до країн ЄС, США, Туреччини, Китаю та таких міжнародних організацій, як НАТО, ООН тощо, із закликом негайно вплинути на агресора – Російську Федерацію – для захисту територіальної цілісності Української держави;

– оголосити загальну мобілізацію та в її рамках узаконити створення народного ополчення, надати йому необхідну організаційну, матеріально-технічну та іншу підтримку.

Слава Україні!».

Ухвалено рішенням сесії міськради 2 березня 2014 р.


З РЕЗОЛЮЦІЇ НАРОДНОГО ВІЧА «ЗА ЄВРОПЕЙСЬКУ УКРАЇНУ!»

«Україна в небезпеці!

Збанкрутілий режим Януковича пішов у небуття. Розпочалося будівництво нової європейської демократичної України. Це не влаштовує натхненників Януковича як у середині держави, так і зовні. 1 березня 2014 року Росія фактично оголосила війну Україні.

Ми не дозволимо нікому торгувати Україною та вкрасти у нас і наших дітей майбутнє.

Усі, кому не байдужа доля держави, вставайте на її захист!

Слава Україні!».

Ухвалено на Майдані м.Кам’янець-Подільський 2 березня 2014 р.


ЗІ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ МІСТА

«…Сьогодні українське суспільство, як ніколи, потребує об’єднання, а не конфронтації. Ми повинні забезпечити максимальне зближення всіх регіонів і уникнути будь-яких можливих конфліктів між ними.

…Ми висловлюємося за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і просимо всіх мешканців Кам’янця-Подільського зберігати мудрість, виваженість і не піддаватися на будь-які дії, які провокують насильство.

Закликаємо оголосити мораторій на будь-які політичні, міжконфесійні, міжнаціо­нальні та інші суперечки.

Слава Україні!».

Ухвалено рішенням сесії міськради 2 березня 2014 р.


 

ЗІ ЗВЕРНЕННЯ ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ 

«Ветерани Великої Вітчизняної війни, Збройних сил та праці нашого міста глибоко стурбовані подіями останнього часу і висловили готовність стати в ряди народного ополчення для захисту честі та незалежності України.

Наш героїчний танк стоїть на п’єдесталі,

На бойовім посту – номер один,

З броні і сталі,

Готовий він і ми кожну хвилину,

Щоб захистити мир і нашу рідну Батьківщину!

Просимо підтримати наші пропозиції щодо готовності стати на захист Батьківщини і створення в місті фонду матеріальної підтримки Збройних сил України.

Голова ради ветеранів, полковник у відставці Леонтій РОГАЛЬ».

Ухвалено 4 березня 2014 р. на пленумі ради ветеранів.


 

ЗІ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВРУ

«…Депутати Кам’янець-Подільської районної ради звертаються до всіх мешканців Хмельниччини з проханням зберігати спокій, не допускати будь-яких проявів провокацій і загострення міжнаціональних відносин. Закликаємо патріотичних громадян району висловити готовність боротися за неподільність і суверенітет нашої держави, бути готовими в законний спосіб стати на її захист…

Ми звертаємося до Верховної Ради України з вимогою негайно денонсувати Харківські угоди, підписані 21 квітня 2010 р.

Висловлюємо свою підтримку жителям східних та південних областей України і АРК, які в ці дні переживають найсильніший тиск і погрози з боку сепаратистськи налаштованих політиків.

Заявляємо, що сьогодні в Україні не існує національних меншин, є єдиний, вільний, свободолюбивий і непереможний народ України!

Слава Україні!».

Ухвалено рішенням сесії районної ради 6 березня 2014 р.


ЗІ ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИЦТВА СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ,

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ І МЕДЖЛІСУ КРИМСЬКО-ТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

«Ми поважаємо право громади Вашого міста, області, краю на місцеве самоврядування, на вільне визначення права віросповідання, на право розмовляти тією чи іншою мовою. Настав час об’єднатися навколо єдиної і суверенної держави. Забути стереотипи «Схід – Захід». Ми хочемо жити в європейській державі, де поважають права та свободи людини. Ми не хочемо війни, ми за щасливе майбутнє наших дітей».

Текст звернення двома мовами – українською

і російською – ухвалено рішенням сесії міськради 2 березня 2014 р.