Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Вересня 2014

ДЛЯ ЩАСЛИВОГО ДИТИНСТВА БЕЗ ВІЙНИ

Усе почалося тривожної весни, коли «зелені чоловічки» захопили Крим, і виникла потреба терміново відновлювати нашу армію. Мільйони українців відгукнулися на всенародну акцію смс-переказів, не залишились осторонь і освітяни нашого міста, які одними з перших прийняли рішення 24 квітня перерахувати свій одноденний заробіток на потреби армії, що склало ні багато ні мало – 184 тис. 856 грн. Кошти надійшли на рахунок військової частини А-3240, командир якої Олександр Паровий щиро подякував освітянам.

ДЛЯ ЩАСЛИВОГО ДИТИНСТВА БЕЗ ВІЙНИВ останній тиждень червня в дитсадках міста проводилася акція «Щасливе дитинство без війни». Дошкільнята виготовляли оригамі для бійців української армії, які перебувають у зоні АТО. Для підтримки бойового духу військовослужбовців діти та педагоги писали листи вдячності за мужність і героїзм. 26 червня всі зібрані подарунки передано бійцям Центру розмінування, які від’їжджали в зону АТО.

29 серпня батьки та педагоги садків і шкіл міста разом із начальником міськуправління освіти і науки Світланою Старченко, депутатами міськради Євгеном Ободовським і Сергієм Середюком долучилися до волонтерського ярмарку «Даруй добро!», де продавали вироби, виготовлені власними руками. Кошти, зароблені на ярмарку, перераховуються для лікування поранених бійців української армії.

Освітяни та батьки підтримали акцію, що пройшла країною 1 вересня. Її ідеєю стала пропозиція замість квітів принести гроші, які допоможуть нашим військовим. Під час акції «За квіти – ліки» було зібрано 25 тис. 480 грн. Кошти передано для лікування Віталія Галіцина, випускника СЗОШ №16, який отримав тяжкі поранення та потребує лікування в Німеччині.

Працівники навчальних закладів зібрали близько 15 тисяч на придбання спецодягу, спорядження та речей захисту для відправлення в зону бойових дій Василя Ганаби, вчителя історії з гімназії. Протягом усього періоду АТО організовано допомогу батькам, які беруть участь у бойових діях, зокрема, для батьків: Максима Тарнавського – учня 8-А класу НВК №8, Дениса Мацька – учня ЗОШ №15, Дениса Білюка – випускника НВК №17. Працівники ЗОШ №7 зібрали 15 тис.грн. учителям школи, сини яких беруть участь у бойових діях. Учителями НВК №8 укомплектовано автобус з продуктами та засобами особистої гігієни, одягом для Центру розмінування на загальну суму 30 000 грн.

1 вересня під час загальноміського уроку мужності школярі писали листи пораненим бійцям. Їх згодом передали до шпиталів і лікарень.

Протягом першого тижня вересня також відбулася акція

«Намалюй листа солдату». Найчастіше діти малювали мирне життя: високі дерева, зелену траву та щасливі родини. Педагоги дбайливо зібрали всі малюнки юних патріотів, які переважно були виконані у національних кольорах, і надсилають захисникам Вітчизни.

З 8 вересня в усіх навчальних закладах міста триває акція «Милосердя». Її метою є збирання теплих речей для вимушених переселенців зі сходу. Школи міста активно підтримали ініціативу НВК №8 щодо проведення благодійних ярмарків солодощів з подальшою передачею грошей на потреби армії.

Сергій ЛУБЧЕНКО.


ПОДЯКА

Командир військової частини А-3290 висловлює щиру подяку колективу управління освіти і науки, працівникам дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів за старанність, ініціативу та проведену роботу щодо підтримки особового складу частини, який бере участь у заходах антитерористичної операції.

З повагою, Олександр ПАРОВИЙ.


ПОДЯКА

Шановні працівники управління освіти і науки, дошкільних навчальних закладів, діти та батьки – учасники флешмобу «Україна – єдина країна»! Прийміть щиру подяку за ваш патріотичний настрій, підтримку незламного духу бійців Української армії та активне виявлення громадянської позиції. Своїм єднанням ви показали, що навіть вихованці дитячих садочків розуміють, наскільки важливими є Мир і Спокій у країні! 

Діти – це нова генерація, яка будуватиме європейську державу з демократичними цінностями. Вкрай важливо сьогодні, щоб усі – від наймолодшого до найстаршого – були єдиними в своїх думках і прагненнях, бо лише разом ми зможемо подолати агресора. Проведення таких акцій підтримує бойовий настрій тих людей, які сьогодні захищають рідну землю. 

З повагою, народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.