Середа, 24 Квітня 2024 р.
26 Вересня 2014

ПІСЛЯ ОБЛИВАННЯ – НА ПРИБИРАННЯ!

У Кам’янці-Подільському народилася нова естафета. Півміста «перехворіло» на відомий флешмоб «IceBucket­Chal­lenge», коли потрібно було обіллятися холодною водою, зробити благодійний внесок на підтримку армії та передати виклик друзям. Відеозвіт про участь у флешмобі розміщали в соціальних мережах. А цього тижня зародилася не менш патріо­тична акція-естафета під назвою «Прибери планету!».

ПІСЛЯ ОБЛИВАННЯ - НА ПРИБИРАННЯ!У понеділок вранці до редакції зателефонував директор департаменту житлово­комунального господарства Олександр БАБЧИНСЬКИЙ і повідомив, що ініціа­тором нового проекту став заві­дувач відділу благоустрою департаменту Олександр ЧОРНИЙ. Зрозуміло, що першими виклик прийняли якраз працівники департаменту, які виділили годину для прибирання сміття біля оглядового майданчика в Старому місті.

Естафету було передано департаментам економіки та архітектури міської ради і колективу редакції газети «ПОДОЛЯНИН».

Ми з колегами виклик прийняли і 23 вересня спробували прибрати територію поруч із оглядовим майданчиком, що перед церквою на Руських фільварках. Чому спробували? Бо для повного очищення схилу від скляних і пластикових пляшок потрібні були як мінімум скелелази, вагон для сміття та не один день роботи.

Наближаючись до місця, де хотіли прибрати, ми спочатку навіть розчарувалися ­ доволі чисто, трава скошена ­ де ж ми тут сміття знайдемо? Але обминувши оглядовий, отримали бажане…

Милуючись краєвидом Старого міста, туристи чи самі ка­м’янчани, напевно, не один рік брали у супутники алкоголь. Піднятися 50 метрів і викинути тару в контейнери для сміття, напевно, ліньки (на самому майданчику урн немає), набагато простіше жбурнути пляшку в кущі.

На жаль, через вологу землю нижче як 10 метрів ми спуститися не могли, проте хоч трошки зробили наше місто чистішим. Сподіваємось, акція тут приживеться. І вже точно ка­м’ян­чани, які візьмуть у ній участь, не будуть вести себе по­свинячому.

Естафету передаємо природничому факультету національного університету, який якраз у день нашого прибирання відзначав 10­річ­чя з дня заснування, а також колегам: колективам редакцій газети «Ділове місто» та Громадського телебачення Podillya.tv!