Четвер, 28 Березня 2024 р.
24 Жовтня 2014

НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ ТИШІ

НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ ТИШІНам надано унікальне право: післязавтра ми можемо своїми голосами кардинально оновити Верховну Раду України. Ще сьогодні (аж до 24.00) численні кандидати на відповідальну та виснажливу роботу в парламенті над численними необхідними й важливими державними законами переконуватимуть нас усіма можливими й неможливими способами й засобами, що саме вони найкраще відповідають усім вимогам кваліфікованих законодавців. А вже завтра настане день тиші, коли ми, якщо ще не зробили свого вибору, можемо мудро зважити всі «за» й «проти» й зважитися на вибір єдиної партії та єдиного кандидата-мажоритарника, яких ми у неділю на своїх виборчих дільницях ощасливимо галочкою, плюсом чи іншим гарним значком у двох виборчих бюлетенях.

А в тих двох бюлетенях претендентів на нашу ласку стіль­ки ­ що аж очі розбігаються. Так, нашої підтримки жадають аж 29 партій. Чотири з них, щоб ми не помилилися, навіть засвіти­ли у своїх назвах ім’я та прізвище лідера. Допоможе їм таке надмірне акцентування чи, навпаки, відштовхне через відверте переборщення уваги до першої особи в партії, а не до її ідеології, покаже наше голосування 26 жовтня.

Порівняно з першим, удвічі менше кандидатів у другому з бюлетенів ­ для нашого одномандатного виборчого округу №193. Їх усього 14. Було 15, але 14 жовтня Олександр Чернець звернувся до ЦВК із заявою про відмову балотуватися. Основних інтриг дві. По­перше, чи зможе колишній міський голова переграти чинного народного депутата України? По­друге, чи зможе хтось із 12 кандидатів серйозно втрутитися в суперечку цих двох?

Поки що радісно одне: вже завтра по радіо й на телебаченні ми не почуємо й не побачимо надокучливої передвиборчої політичної реклами, від якої у тих, хто звик постійно слухати наші «брехунці» й дивитися наші «зомбоящики», вже надто сильна оскомина.

Пам’ятаймо: від того, як ми про­голосуємо 26 жовтня, залежатиме, в якому напрямку да­лі рухатиметься Україна, яким буде наш добробут не тільки в найближчі роки, але й наших дітей і внуків у майбутньому. Тож, напевно, варто в неділю прийти на виборчу дільницю та зробити свій ос­мислений вибір. І ще одне, чи не найважливіше: зайшовши до кабінки для голосування, ми у відповідальний момент вибору не повинні забути про героїв, зокрема і наших земляків, із Небесної сотні Майдану та вже не однієї Небесної сотні тих, хто віддав життя в зоні АТО, відстоюючи незалежність і соборність України.