Четвер, 28 Березня 2024 р.
13 Березня 2015

«ВЕСНЯНИЙ НАСТРІЙ» КАМ’ЯНЕЧЧИНИ ОСЕЛИВСЯ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

Юлія СтепанюкЖивописні олійні пейзажі, романтичні акварельні портрети та ікони молодої художниці Юлії Степанюк упродовж усього березня можна побачити у відділі мистецтв Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. 4 березня творчі роботи талановитого вчителя Боришковецької ЗОШ презентувала завідувачка мистецького відділу бібліотеки Наталія Березюк, яка підготувала виставку майстрині.

Натхненна першими справжніми днями весни, сповненими сонячного світла та надій на краще майбутнє, виставка має назву «Весняний настрій». Погляд глядачів захоплюють роботи, виконані різноманітними техніками і матеріалами. Втім родзинкою виставки все ж таки стали неперевершені ткані гобелени майстрині. Милує око їхня яскрава кольорова гама. Квітучі українські сади, польові квіти, фортифікаційні споруди Старого міста. Але мимоволі погляд зупиняється на одній з робіт, де зображено дівчину в квітчастому вінку і вишитій сукні. За плечима в неї два крила – жовте і блакитне. Її одяг у вогні, а під ногами – червоні маки, які символізують краплини крові. «Україна у вогні» – в такому образі зобразила художниця сучасний стан нашої Батьківщини.

Поглянувши на роботи, можна відчути, з якою любов’ю і захопленням Юлія пише свої картини. На них зображено не лише те, що бачить художниця, але й те, що відчуває, адже вкладає в роботи частинку душі. До цього висновку приходять глядачі та фахівці, які відвідали виставку, а також майстер-клас Юлії Анатоліївни із ткацтва.

На виставці також представлені ткані роботи вихованців гуртка «Художнє ткацтво» районного Будинку школяра, керівником якого є Юлія Степанюк. Крім того, майстриня керує гуртком «Народне мистецтво» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, викладає образотворче мистецтво у Боришковецькій ЗОШ, а також є лауреатом всеукраїнських конкурсів «У нас одне коріння», «Вчитель року», обласного конкурсу «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» та учасницею різноманітних художніх виставок у Хмельницькому і Кам’янці.

Світлана ІЛЬНИЦЬКА, директор Боришковецької ЗОШ І-ІІ ступенів