Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

СЕСТРИ ГОРЧЕНКО ВРАЗИЛИ ЛЬВІВ

СЕСТРИ ГОРЧЕНКО ВРАЗИЛИ ЛЬВІВНагороди першого Всеукраїнського вокально-інструментального фестивалю-конкурсу «Галицькі самоцвіти», що 26-28 березня проводився у Львові, не обминули талановитих музикантів з Кам’янця. Разом зі своїми вихованцями із музичної школи ім.Фадея Ганицького дует домристок сестер Горченко здобув декілька призових місць масштабного конкурсу. Додому музиканти повернулися зі статуеткою за перше місце в номінації «Інструментальні ансамблі» та нагородою «Золотий ключ».

Ансамбль учнів музичної школи «Квіти України» (Віталій Петручик, Владислав Зварич, Аліна Овчарук, Руслана Лівінець, Тетяна Ганін, Інна Боднар, Максим Романюк, Олександр Касіяник, Богдан Задорожний, Мар’яна Шакалова, концертмейстер Алла Пасічук) до Кам’янця привіз диплом лауреата конкурсу ІІ ступеня. В номінації «Солісти» дипломом нагородили Максима Романюка.

Конкуренція в кам’янецьких інструменталістів на «Галицьких самоцвітах» була чималою, адже на музичний конкурс до міста Лева з’їхалися юні та дорослі артисти з багатьох регіонів України: Києва, Одеси, Полтави, Хмельницького, Львова, Кривого Рогу. Змагання музикантів проводилося в залі Будинку органної та камерної музики.

До складу поважного журі конкурсу ввійшли заслужений діяч мистецтв України, диригент Микола Орач, диригент і композитор Євген Досенко, викладач Львівської музичної школи Оксана Корчинська і заслужений артист України Тарас Лазуркевич. Чималої уваги від них заслужили інструменти сестер Горченко, яким журі подякувало за неперевершене звучання старовинної домри на сцені фестивалю. Виступу домристок акомпанувала ведуча концертмейстер Львівської музичної академії ім.Миколи Лисенка Марта Іваницька.