Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

ПОДІЛЬСЬКА КАДРИЛЬ УКРАЇНСЬКИХ КАНАДЦІВ

ПОДІЛЬСЬКА КАДРИЛЬ УКРАЇНСЬКИХ КАНАДЦІВ

Із колоритними подільськими танцями, фольклором і традиціями у Кам’янці-Подільському знайомилися хореографи з Канади. До нашого міста представники української діаспори завітали в рамках проекту «Ukrainian Dance Workshop Tour – 2015».

З 5 до 7 червня закордонні гості відвідували виснажливі майстер-класи місцевих хореографів, цікаві історичні лекції музейників. Та, звісно ж, не обійшлися без екскурсії Старим містом. Найпліднішою в турі танцівників у Кам’янці була субота. Цього дня протягом чотирьох годин у хореграфічному залі РЦКМ «Розмай» канадці відточували рухи подільських танців із репертуару народного ансамблю «Кам’янчанка» міського Будинку культури. Результатом майстер-класу став виступ іноземців на фестивалі «Подільський родовід», що цими днями проводився на Алеї закоханих. Тут канадці виконали старовинний подільський танець

ХІХ ст. «Ювківська кадриль», якому навчилися в «Кам’янчанки». Познайомившись із місцевими хореографами, учасники «Ukrainian Dance Workshop Tour» домовилися про реалізацію таких проектів у майбутньому.

За матеріалами прес-служби міськради.