П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Квітня 2017

«ДУХОВА ІМПРЕЗА» відбулася ДУШЕВНО

Грандіозне свято духових інструментів під назвою «Духова імпреза» відбулося 7 квітня у дитячій музичній школі ім.Т.Ганицького, у рамках безстрокового мистецького проекту «Музичні зустрічі у Кам’янці-Подільському».

«ДУХОВА ІМПРЕЗА» відбулася ДУШЕВНО

Такі зустрічі за участі запрошених виконавців високого рівня на фортепіано, бандурі, струнно-смичкових інструментах відбуваються у школі регулярно. А цього разу у центрі уваги опинилися духові інструменти, котрі останнім часом є менш популярними серед учнів музичних навчальних закладів. «Духова імпреза» покликана показати кам’янчанам, наскільки багатим є світ духової музики, яким розмаїттям звуків і тембрів можуть прозвучати відомі класичні твори у виконанні на сопілці, флейті, кларнеті, саксофоні чи трубі.

– На сьогодні в нашому місті, як і загалом в Україні, духові інструменти дещо здають позиції перед іншими, – розповідає директор музичної школи Ганна Касапчук. – І в нашій школі грі на них вчаться лише близько двадцяти учнів. Тож ми вирішили долучитися до популяризації духових інструментів і запросили викладачів, що мають неабиякий досвід у цій справі, зокрема зі школи найвищої майстерності – Львівської спецшколи ім.Соломії Крушельницької.

Програма складалася із трьох повноцінних концертів. У першому блоці різноманітні духові інструменти – сопілку, флейту, кларнет, трубу і навіть тубу – представили учні та студенти міських дитячих і вищих мистецьких закладів. Не менш цікавим був і другий блок, в якому більш ніж годинний концерт дали учні класу труби викладача Хмельницької школи мистецтв Василя Ожевана, котрі вразили слухачів блискучим ансамблевим виконанням класики.

Наостанку вишуканий концерт дали юні флейтисти класу викладача Львівської музичної школи №8 і Львівської спецшколи ім.С.Крушельницької Георгія Лошакова. Родзинкою стала арфа – надзвичайно рідкісний інструмент, який чарівно прозвучав в ансамблі із флейтою.

Перша «Духова імпреза» відбулася напрочуд вдало, тож має стати щорічною. А можливо, вийде і на відкриті майданчики, адже духові інструменти просто створені, аби звучати на свіжому повітрі.