Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

КОМІСІОНКА


НЕДІЛЯ, 27 ТРАВНЯ 2018 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.
09.06.2017

КАМ’ЯНЧАНКА ВИПІКАЄ ЇСТІВНІ КАРТИНИ

Катерина Богонощук

Справжні їстівні картини створює кам’янчанка Катерина Богонощук (на фото). Своє солодке захоплення дівчина знайшла, будучи у декретній відпустці. На її пряниках розгортаються захопливі історії: як не діти збирають букети квітів, то птахи літають у небі. І всі ці творіння не якісь там примітивні малюночки, а деталізовані ілюстрації, на яких можна розгледіти навіть найдрібніші елементи.

Про можливість малювати на печиві дівчина дізналася з Інтернету. Там побачила фото пряників одного з кондитерів, надихнулася роботою і спробувала сама створити незвичні солодощі. Відтоді весь вільний час майстриня використовує для створення солодких картин.
- Катерино, маючи економічну освіту, ти вирішила присвятити себе випіканню та дизайну пряників. Не виникає відчуття, що займаєшся не тим?
- Навпаки. Нарешті знайшла улюблену справу. А коли бачу, з яким захопленням розглядають готові ласощі навколишні, то ще більше переконуюся в цьому. Тепер розумію, що працювати за спеціальністю, цілими днями просиджуючи в кабінеті наодинці з цифрами, нецікаво. Напевне, творча натура жила в мені завжди, але прокинулася лише з народженням сина.
- А як навколишні ставляться до твого захоплення?
- Саме рідні та близькі вселили віру в себе, дали поштовх займатися бажаною справою серйозніше. Пряникова смакота дуже подобається діткам, а це багато значить. Часто допомагає чоловік.
- Де набувала необхідні знання?
- Багато дізналася з Інтернету. Спочатку переглядала різні майстер-класи, вичитувала рідкісні рецепти, а вже потім практикувала на кухні. Всього навчилася у процесі проб та експериментів.
Спочатку знайшла хороший рецепт тіста. Завдяки йому не хвилююся щодо терміну придатності солодощів. Більше того, чим довше вони зберігаються, тим кращого смаку набувають. Інгредієнти обираю у спеціальних кондитерських магазинах. Барвники замовляю на американських сайтах, адже вони набагато якісніші від українських. Із натуральними теж працюю, але рідше, у них не такий насичений колір, і працювати з ними важче.
Використовую не спреди, а тільки вершкове масло, добавляю натуральний мед, яйця. Щодо прянощів, то щоразу підбираю якийсь особливий набір.
- Скільки ж часу потрібно, аби приготувати та розмалювати пряники?
Пряники, як картини- Усе залежить від складності та кількості роботи. Якщо пряничків партія, то їх пекти і розмальовувати легше, ніж, для прикладу, по одному різних. На складні зображення інколи доводиться витрачати й два дні, адже потрібно, аби кожен елемент картинки підсихав. Якщо ж нанести весь малюнок відразу, всі кольори можуть розтектися.
- Що найбільше любиш малювати?
- Залежно від настрою. В мене немає одного конкретного напрямку. Часто малюю в жартівливому стилі, а інколи - прованс. Також люблю створювати дитячі малюнки з різними мультяшними героями.
- Наскільки ж прибутково займатися улюбленою справою?
- Я лише опановую пряникове мистецтво, тож інколи витрачаю більше, ніж отримую. Але для мене найголовнішим є процес, який заспокоює, приносить душевну гармонію.
- А які плани на майбутнє?
- Планую проводити майстер-класи. Хоч ще й сама намагаюся вдосконалювати свої вміння, але діток би навчала. Впевнена, що зробити таке може кожен, головне - захотіти. Створювати смачну красу неважко. Трішки терпіння, наполегливос-ті - і все вийде.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА. 


Повернення до списку