Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Березня 2013

САМОВРЯДУВАННЯ З МОЛОДИМ ОБЛИЧЧЯМ

Лідія Фрадінська та голова студради індустріального коледжу Олександра Богданова   передають резолюцію міському головіНовими творчими молекулами кам’янецької влади стане молодь. Такого висновку дійшла начальник департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА під час засідання Молодіжної ради Кам’янця-Подільського. 18 березня до нього, крім студентів місцевих коледжів, долучились і представники Хмельницької обласної колегії Всеукраїнської студентської ради (голова Лідія ФРАДІНСЬКА).

Цього разу своє зібрання студенти присвятили участі молоді в реалізації місцевої молодіжної політики. І перспективи її виявились далеко не захмарними. Підтвердила це і програма «Древнє місто з молодим обличчям», яку презентував заступник завідувача відділу в справах сім’ї та молоді ДГП Юрій Козлов. Головні акценти вона робить на підтримці будь-яких починань місцевої молоді, її спортивного та творчого потенціалу.

Не голослівними були на засіданні й представники студентського самоврядування. Свої пропозиції щодо напрямків розвитку демократії й системи місцевого самоврядування вони навіть виклали у спеціальній резолюції, де наполягають на залученні кам’янецької молоді до формування та прийняття управлінських рішень. 

Текст резолюції студенти затвердили одноголосно. А проголосувавши, вирушили до кабінету міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, якому й передали своє об’ємне звернення. Мер резолюцію прийняв, однак не втримався і від власних пропозицій молодим парламентарям. Хоча б раз у квартал він радить студентам брати безпосередню участь у керівництві містом – організовувати прес-конференції, виїзди на проблемні об’єкти та навіть зустрічі з громадою міста. Не проти мер і створення в місті ще однієї ради – Молодіжної, яку департамент гуманітарної політики пропонує організувати за аналогом Громадської.