Середа, 24 Квітня 2024 р.
15 Серпня 2014

ГЕРОЯМ – СЛАВА! РОСІЙСЬКИМ ТОВАРАМ – БОЙКОТ!

НА СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ЩО ВІДБУЛАСЯ 12 СЕРПНЯ, ДЕПУТАТИ ВІДЗНАЧИЛИ ЗЕМЛЯКІВ,

ЯКІ БРАЛИ УЧАСТЬ В АТО, ТА ЗВЕРНУЛИСЯ ДО КАМ’ЯНЧАН З ПРОПОЗИЦІЄЮ БОЙКОТУВАТИ ТОВАРИ ІЗ РОСІЇ

Героям - Слава!  Російським товарам - бойкот!  Перш ніж приступити до розгляду питань порядку денного сесії міської ради, депутати вшанували хвилиною мовчання військово­службовців і мирних жителів, які, на жаль, щодня гинуть від куль терористів.

Тому депутатам було надзвичайно приємно бачити живими і здоровими 18 бійців Кам’янець­Подільської спеціальної патрульної роти Національної гвардії, котрі повернулися з виконання завдань антитерористичної операції. Мер міста Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив гвардійцям відзнаки міського голови «За заслуги перед громадою». Також рішенням сесії відзнакою міськради «Честь і шана» було посмертно вшановано ка­м’ян­чанина Павла СТРЕЛЬЧУКА, який загинув під час бойових дій на сході країни.

НЕ ЗАПРАВЛЯЙТЕ ГАРМАТ АГРЕСОРА!

«Коли ми купуємо товари, виготовлені в Росії, ми заправляємо гармати ворога, з яких вбивають наших дітей», ­ приблизно таким був зміст промови голови Громадської ради Валентини МАГІЛАТ, яка на сесії закликала кам’янчан долучитися до санкцій, введених багатьма країнами світу проти Росії, і відмовитися від купівлі російських товарів.

Власникам магазинів, кафе, ресторанів пропонується відокремлювати вищезгадані товари та робити на них відповідне маркування, а ще краще ­ взагалі утриматись від закупівлі та торгівлі товарами російського виробництва.

Депутати не залишилися осторонь і також підготували звернення до виборців:

«Сьогодні Україна, як і весь світ, живе повідомленнями про бойові дії на сході нашої держави. Кількість загиблих збільшується з кожним днем.

Україна фактично перебуває в стані неоголошеної війни: політичної, економічної, фінансової та інформаційної, спрямованої проти нашого суверенітету, цілісності, економіки, проти нашого народу.

Світова спільнота засвідчила факт допомоги російського уряду сепаратистам і бойовикам. Ця допомога повертається в наші домівки похоронками, горем і болем.

Тому ми, депутати міської ради, звертаємося до мешканців міста з проханням не бути байдужими і висловити свій протест проти політики російського уряду щодо України: бойкотувати продаж­купівлю продуктів і товарів, виготовлених у Росії».

Також Валентина Магілат від імені Громадської ради відзначила, що, на жаль, навіть у дні жалоби за загиблими в кам’янецьких кафе, ресторанах, на торгових майданчиках гучно транслюються російськомовні пісні. А також, попри рішення виконкому про заборону феєрверків, вони досі лякають людей гучними вибухами і додають страждань родичам бійців, котрі ризикують своїм життям заради незалежності країни.

ЛЕНІН: ПРОДАТИ ЧИ ПЕРЕПЛАВИТИ?

Депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН оприлюднив звернення від трудового колективу КП «Спецкомунтранс», де міститься прохання до міськради вирішити долю пам’ятника Леніну, який зберігається на підприємстві десятки років. Думки депутатів щодо його використання розбіглися, тому було вирішено створити комісію, яка б розглянула можливі варіанти дій. Лунали пропозиції продати високоякісну бронзу і допомогти армії. Колись ішлося про те, що бронзу можна використати для виготовлення меморіалу Героям Небесної сотні, але стурбував моральний бік питання. А депутат міськради Михайло АНОСОВ запропонував подумати і про те, як ми будемо жити після війни, яка все одно закінчиться. Тоді можна було б повернутися і до давньої ідеї щодо створення пам’ятника Князям Коріатовичам, для якого вже розроблено проект. Міркуємо, що непогано було б, аби і громада сказала своє слово.

СЬОГОДНІ ПО П’ЯТЬ, А ВЧОРА БУЛИ І ПО ТРИ…

Про дію старих корупційних схем у діяльності державної архітектурно­будівельної інспекції у Хмельницькій області заявив на сесії кам’янецький будівельник Володимир МУЖИЛО. Мовляв, за часів Януковича, аби отримати декларацію на початок чи закінчення будівництва, вимагали хабара.

­ Сиділа в готелі дівчина і рахувала суму хабара ­ по п’ять чи три долари за квадратний метр площі (в за­лежності від обсягів будівництва). Без її «візи» ніхто документів не оформляв, ­ зазначив Володимир Петрович. ­ Я платити не збираюся, і мені вже вп’яте повертають документи. Виходить, що часи змінилися, але не для інспекції.

Депутати були обізнані у цій ситуації, адже серед них є і будівельники. В результаті від сесії міськради надіслано звернення до віце­прем’єр­міністра України Володимира Гройс­мана, керівництва Державної архітектурно­будівельної інспекції України і області з проханням прийняти управлінське рішення і замінити голову архітектурно­будівельної інспекції в області.

ГАРЯЧОЇ ВОДИ НЕ ЧЕКАЙТЕ!

Таку інформацію доніс до колег директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК.

Запеклі депутатські баталії розгорнулися під час розгляду питання виділення коштів на збільшення статутного фонду цього підприємства, які потрібні для заміни котлів у котельні на вул.Тімірязєва. Депутати сумнівалися, що це потрібно зробити, мовляв, на котли мали б піти гроші, закладені в тариф. Не обійшлося і без особистих випадів на адресу керівника підприємства. На це Валерій Григорович відповів:

  ­ Вчора у вас була можливість здійснити об’їзд наших об’єктів і перевірити готовність до зими, а також оцінити необхідність заміни котлів. Проте на наше запрошення відгукнулися тільки 5 депутатів. Cьогодні треба об’єднуватися і робити щось разом, а не зжирати один одного.  

Ситуація надскладна. Гарячої води не чекайте, адже нам видали мізерні ліміти на газ: у серпні тільки до 29 числа, у вересні ліміт тільки на 10 днів, листопаді ­ грудні ­ всього на 20 днів. А це, між іншим, уже зима…