Субота, 20 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2013

ПЕНСІОНЕРАМ ДОДАДУТЬ ПО КІЛЬКА «ЧЕРВОНЦІВ»

Зоя КАЦАПУ зв’язку зі збільшенням із 894 до 949 грн. прожиткового мінімуму для громадян, які не працюють, з 1 грудня зріс і розмір пенсій. Про це на прес-конференції 3 грудня розповіла начальник управління Пенсійного фонду України в м.Кам’янець-Подільський і Кам’янець-Подільському районі Зоя КАЦАП.

З її слів, масовий перерахунок пенсій провели майже для 45 тис. пенсіонерів міста і району, які не працюють. Тепер кожен з них отримуватиме в середньому на 45 грн. більше.

– Якщо раніше всім пенсіонерам міста і району, які перебувають на обліку у фонді, ми виплачували в середньому 64,5 мільйона гривень на місяць, то тепер – 67 мільйо-нів, – каже Зоя Володимирівна. – Наразі середній розмір пенсії в кам’янецького пенсіонера – 1308 гривень.

Зазначимо, що мінімальний розмір пенсії та доплату за понаднормовий стаж збільшили лише тим пенсіонерам, котрі не мають доходів від будь-якої діяльності. І незалежно від того, працює пенсіонер чи ні, перерахунку підлягають: пенсії за особливі заслуги перед Україною, підвищення ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань і дітям війни, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, мінімальні пенсійні виплати для інвалідів війни та інвалідів-ліквідаторів на ЧАЕС.