Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

  Курсы валют на PROext 
ПОНЕДІЛОК, 18 ГРУДНЯ 2017 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.
23.03.2012

РОЗУМНИЙ ХЛІБ

РОЗУМНИЙ ХЛІБМинулого тижня у фірмових магазинах ПАТ «Кам’янець-Подільський хлібокомбінат» з’явилися таблички з надписами про те, що при виготовленні хліба підприємство використовує виключно йодовану сіль. До нашої редакції звернулись кам’янчани з проханням пояснити нововведення. 
Коментар надала голова правління ПАТ Наталія ЛЯЩУК: 
- Україна розташована в зоні природного йододефіциту. Щоденна нестача декількох десятків мікро­грамів йоду в харчуванні може призвести до незворотних порушень розвитку і функціонування організму людини, в тому числі розумових здібностей.
Тому на рівні держави порушується питання обов’язкового використання йодованої солі в харчовій промисловості, адже дефіцит йоду відчувають близько 70% населення країни. Відповідно починається масове виробництво хліба з йодованою сіллю, і наш хлібокомбінат іде в ногу з часом, адже 200 грамів збагаченого йодом хліба забезпечують людину майже половиною добового мінімуму його споживання. 

Автор:  Ольга МІРКОТАН

Повернення до списку