Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

КОМІСІОНКА

ПОНЕДІЛОК, 10 ГРУДНЯ 2018 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.

02.07.2010

ГЕТЬ УТОМУ!

Більшість людей відчувають утому та сонливість після прийому їжі. Як ствер-джують вчені, причина полягає в неправильному підборі продуктів.
Втома - це не просто відчуття дискомфорту, яке можна проігнорувати. Вона може стати хронічною та збільшує ризик розвитку різних захворювань. Проте вихід є: існують продукти, які багаті на поживні речовини, легко перетравлюються та дають організму необхідну енергію.
Першою в списку чудодійних продуктів стоїть вівсянка. Вона просто незамінна для травлення, допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові, поживна та корисна. Вівсянка забезпечує організм магнієм, білком і фосфором, а також є джерелом тіаміну, нестача якого призводить до втрати апетиту та відчуття втоми.
Популярний та улюблений багатьма йогурт також дуже корисний. Це легкий продукт, він чудово засвоюється. Недавні дослідження показали, що речовини, які має йогурт, допомагають боротися із синдромом хронічної втоми.
А от неймовірно корисний шпинат люблять чомусь не всі. I даремно. Він багатий на магній, калій і містить багато вітамінів. Також шпинат є чудовим джерелом вітаміну С. Проте найголовніше те, що в шпинаті багато заліза, яке відіграє вирішальну роль у боротьбі з утомою.
Наступними в списку йдуть горіхи та насіння. Вони забезпечують надходження в організм магнію, що допомагає впоратися з втомою м’язів. Крім того, в них багато білка, який постачає в наш організм енергію.
I, нарешті, квасоля. Вона - чудо-джерело корисних речовин: білка, заліза, тіаміну, марганцю, фосфору. Регулярно вживаючи квасолю, можна одержати справжнє джерело енергії й забути про сонливість і млявість.
Усі ці продукти абсолютно доступні. Якщо включити їх у щоденний раціон, Ви назавжди забудете про відчуття дискомфорту, що виникає після важкої їжі чи її надмірної кількості.


Повернення до списку