Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Жовтня 2016

«ВІШТАК»: ПОПРИ ДОЩ, УСЕ ТАК!

Минулого тижня Кам’янець уже вп’яте зібрав художників із різних міст України на пленер «ВішТак», який щорічно організовують викладачі кафедри мистецьких дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка Олександр Віштаченко і Тимур Такіров.

«ВішТак»: ПОПРИ ДОЩ, УСЕ ТАК!

Кам’янець, такий звичний для його мешканців, залишається невичерпним джерелом натхнення для митців, тож вони з радістю приїжджають до нашого міста знову і знову. Полюбився художникам і «ВішТак», тож цього року охочих взяти участь у пленері було настільки багато, що організаторам навіть довелося провести відбір учасників.

Протягом майже тижня малювали пейзажі осіннього Кам’янця художники з Києва, Львова, Харкова, Хмельницького, традиційно приїхала й ціла «делегація» з Миколаєва – одногрупники Віштаченка і Такірова по миколаївській філії КНУКіМ. Звісно, долучилися до пленеру й викладачі та студенти мистецької кафедри національного університету ім.Івана Огієнка та деякі кам’янецькі художники.

Працювати довелося в несприятливих погодних умовах, але навіть холодний дощ не завадив їм створити велику кількість етюдів, причому на дуже високому професійному рівні. І надзвичайно цікаво, завдяки цим роботам, свіжим поглядом подивитися на Кам’янець, відкрити для себе нові, раніше не бачені, грані його «обличчя», відчути це місто зовсім по-іншому.

«ВішТак», попри погоду, дарував тепло і натхнення! – написала в соцмережах художниця з Хмельницького Лідія Мельничук. – Навіть у проливний дощ наша група все ж таки виходила в місто і знаходила можливість писати! За п’ять днів пленеру було зроблено загалом понад 120 етюдів!».

Відрадно, що зросло й число меценатів, котрі підтримали пленер грошима і матеріалами. Організатори дякують за допомогу кожному, хто долучився до цієї шляхетної справи.

А найкращі роботи з пленеру тепер експонуються у фойє мистецького корпусу К-ПНУ ім.Огієнка на вул.Гагаріна, 47, де їх можуть оглянути всі охочі.