П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Листопада 2016

НАЙКРАЩИЙ ФЕСТИВАЛЬ – ДЛЯ НАЙКРАЩОГО МІСТА!

Близько 600 юних талантів із 15 міст 9 областей України зібрав у Кам’янці в минулі вихідні мистецький фестиваль-конкурс із амбітною назвою «Grand Fest».

НАЙКРАЩИЙ ФЕСТИВАЛЬ - ДЛЯ НАЙКРАЩОГО МІСТА!

Упродовж двох днів учасники змагалися на сценах РЦКМ «Розмай» та дитячої музичної школи ім.Т.Ганицького в таких жанрах, як естрадний, академічний і народний вокали, гра на музичних інструментах, хореографія.

Оцінювали виступи конкурсантів відомий хореограф, переможець проектів «Танці з зірками», «Танцюю для тебе», «Танцювальне Євробачення» Сергій Костецький; начальник управління культури і туризму, балетмейстер народного ансамблю танцю «Кам’янчанка» Петро Гаврилюк; композитор Віктор Ніколишин; директор дитячої музичної школи ім.Т.Ганицького Анна Касапчук; фіналіст першого сезону «Голосу країни», «X-фактору», «Пісні моря» Роман Стоколос; лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів серед оперних співаків Світлана Семенишина; лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів Ілона Рипневська.

А організатором і «мотором» усього цього велелюдного і яскравого дійства виступила голова мистецького товариства «Дивоцвіт», керівник зразкового дитячого театру пісні «Любава», доцент кафедри К-ПНУ ім.І.Огієнка Любов Мартинюк.

Любов Василівна вже близько 20 років зі своїм театром пісні «Любава» щорічно влаштовує свято пісні, яке полюбилося кам’янчанам, її вихованці активно й вельми успішно беруть участь у різноманітних конкурсах і фестивалях, тож ідея створити великий фестиваль у Кам’янці виникла не на рівному місці.

– Всі наші друзі, яких ми зустрічали у різних конкурсах, завжди цікавилися нашим містом, і саме вони підштовхнули до створення цього фестивалю, – розповідає Любов Мартинюк. – «Grand Fest» – уже сама назва говорить про те, що ми прагнемо вшанувати наш Кам’янець, величний і своїми талантами, і своєю історією та архітектурою, тільки найкращим фестивалем, де були б представлені різні жанри мистецтва.

Найголовніше, чого нам вдалося досягти, – це одразу поставити високу планку, щоб протиставити «Grand Fest» тим комерційним фестивалям, які нівелюють саме поняття конкурсу, роздаючи нагороди практично всім учасникам. Так не повинно бути, переможцем має стати лише один.

Глядачам, котрі прийшли на гала-концерт фестивалю, вдалося побачити вирішальну битву головних претендентів на гран-прі, що відбулася просто на їхніх очах. У вокальному батлі за звання переможця боролися учасники з Івано-Франківська, Хмельницького і Кам’янця-Подільського, в результаті гран-прі в номінації «Вокал» здобула студентка педагогічного факультету К-ПНУ ім.І.Огієнка Діана Молчанкіна. Переможцем у номінації «Хореографія» став зразковий ансамбль танцю «Світоч».

Крім творчих змагань, учасники фестивалю отримали ще й мастер-класи від членів журі: хореографа Сергія Костецького та композитора Віктора Ніколишина.

Фестиваль відбувся за підтримки міського голови Михайла Сімашкевича, департаменту гуманітарної політики міської ради, Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв.