П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Листопада 2017

ЖИТТЯ В ТАНЦІ!

18 листопада у Виставковій залі відбулося відкриття виставки-експозиції «Життя в танці. Погляд крізь роки» з нагоди піввіку творчості танцювального колективу «Горлиця».

Виступає багаторічний керівник «Горлиці» Володимир С’єдінПрисутні ознайомилися з історією створення колективу, оглянули історичні фото. Із захватом слухали танцюристи «Горлиці» цікаві історії народження танців у самому колективі. На свято завітали й заступник міського голови Сергій Бабій і директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, які привітали всіх і висловили подяку першим керівникам ансамблю за неоціненний внесок у Золотий фонд фольклору Поділля. Схвальним словом до молодих виконавців звернувся народний артист України, художній керівник балетної трупи Львівського оперного театру ім.Соломії Крушельницької Ігор Храмов.

– Ось уже 50 років, як «Горлиці» присвоїли звання «Народний ансамбль танцю», – розповідає організатор виставки Дмитро Назаренко, який, до речі, керує танцювальним колективом ЦДЮТ «Горличка». – Хронологія цих років свідчить про велике досягнення колективу в Україні та далеко за її межами. Сьогодні в нашому репертуарі збережені і народні, і самобутні, і фольклорні танці Поділля. В цьому і криється сенс – зберегти те, що по крупинках було зібрано з історії українського костюма та подільського танцю. Наша виставка діятиме до початку грудня.

Ольга БАНАХ.