Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

КОМІСІОНКА

СУБОТА, 25 ТРАВНЯ 2019 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.

14.12.2018

СМАЧНОГО НОВОГО РОКУ!

НОВОРІЧНИЙ ТОРТ «КРОКЕМБУШ»

НОВОРІЧНИЙ ТОРТ «КРОКЕМБУШ»Тісто: 125 мл води, 125 мл молока, 100 г вершкового масла, 1 ст.л цукру, сіль, 150 г борошна, 4-5 яєць.

Крем заварний: 500 мл молока, 1 яєчний жовток, 100 г цукру, 30 г борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, 20 г вершкового масла, 1 ч.л. ванільного цукру.

Карамель: 200 г цукру, 50 мл води.

ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА. У каструлі змішати масло, сіль, цукор, воду і молоко. Поставити на вогонь і тримати, поки не закипить вода і не розтопиться масло до утворення пінки. Зняти з вогню і засипати борошно. Повернути на конфорку і тримати ще 30 секунд на вогні, постійно помішуючи, поки тісто не стане однорідним і не почне відставати від бортиків каструлі. Зняти з плити, трохи охолодити і по одному додати в тісто яйця, ретельно перемішуючи.

Отримане тісто викласти на застелене пергаментом деко, формуючи профітролі.

Ставити дека в розігріту до 1900 ду­ховку і випікати до золотистого кольору близько 20 хвилин.

Потім зменшити температуру до 1600. На 10-15 хвилин залишити профітролі в духовці, щоб підсохли.

ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ. У збиті жовтки з цукром додати борошно і крохмаль, збити до однорідного стану. В каструлі прогріти молоко, додати розрізаний уздовж стручок ванілі або дрібку ванільного цукру. До кипіння не доводити, щоб не утворилася пінка.

Влити до жовтків половину молока, все перемішати і повернути в каструлю до іншої половини молока. Варити на середньому вогні. Після закипання потримати ще 30 секунд і зняти з вогню. Додати в крем вершкове масло. Щільно обгорнути харчовою плівкою і охолодити. Кремом наповнити профітролі.

ПРИГОТУВАННЯ КАРАМЕЛІ. Налити в каструлю воду, додати цукор. Довести до кипіння на сильному вогні, тоді трохи зменшити вогонь і варити сироп до проби на тверду кульку.

Наповнені профітролі вмочити лицевим боком у карамель. Відкласти вбік.

Далі зібрати «Крокембуш». Тістечка по черзі вмочувати в карамель і викладати по колу конусного каркаса, скріплюючи їх карамеллю. Потім обережно забрати конус і прикрасити новорічний торт на власний смак.


СВЯТКОВА ІНДИЧКА

СВЯТКОВА ІНДИЧКАСклад: 5,5 кг індички, 175 г вершкового масла, 1 ріпчаста цибуля, апельсини, чебрець за смаком.

Для соусу: 250 г журавлини, 120 г бекону, 2 ст.л. меду.

Тушку індички помити, просу­шити, обмастити вершковим маслом, змішаним із приправами, і
викласти в змащену форму для за­пікання.

Дрібно порізати цибулю. Апельсин розрізати навпіл. Чебрець посікти і викласти всередину індички.
Запікати в духовці при температурі 1900 протягом 1 години доти, поки індичка не покриється коричневою скоринкою. Потім накрити фольгою і запікати ще 3 години, кожні півгодини поливаючи соком.

Апельсин почистити і нарізати на скибочки, цедру натерти. Бекон обсмажити і нарізати дрібними шматочками. Все це перемішати з жу­равлиною, медом і чебрецем.

Відкрити індичку, викласти зверху соус і запікати ще 10 хвилин під фольгою. Потім зняти фольгу і запікати ще 10 хвилин до появи хрусткої скоринки.

Дістати з духовки і нещільно прикрити фольгою. Перекласти на блюдо.


ВЕСЕЛА СВИНКА

ВЕСЕЛА СВИНКАПропонуємо легендарний салат «Олів’є» перетворити на символ року - «веселу свинку».

Склад: 2 відварені картоплі, 4 мариновані огірки, 100 г консервованого горош­ку, 2 відварені яйця, 250 г молочної ковбаси, 3 ст.л. майонезу, сіль, маслини без кісточок - для прикрашання.

Натерти на тертці з дрібними отворами картоплини та яйця. Окремо натерти мариновані огірки, але обов’язково віджати зай­вий розсіл. Окремо змішати картоплю та яйця з майонезом, по 1 ст.л. майонезу в кожну масу. Трохи посолити.

Із ковбаси вирізати п’ятачок - овал. Потім натерти решту ковбаси, змішати з 1 ст.л. майонезу. На тарілку викласти шар натертої картоплі й надати йому форми голови поросяти. На картоплю викласти натерті мариновані огірки. Відкрити банку консервованого зеленого горошку, злити маринад, горошини викласти на шар огірків. Покрити все шаром натертих яєць, потім - шаром подрібненої ковбаси з майонезом. Викласти на середину овал - п’ятачок! Акуратно притиснути краї салату, створюючи форму голови.

Прикрасити листям салату, викласти очі з маслин без кісточок, зробити брови. Усмішку «свинки» створити майонезом, а в п’ятачок утикнути дві горошини чорного перцю.


Повернення до списку