Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2019

БЕЗ ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІВ НЕ ЗАЛИШИМОСЯ

У місті закривають шкірвендиспан­сер, – ця звістка миттєво облетіла місто, зібравши шквал емоцій і негативних відгуків у містян. «Де нам тепер лікуватися?», «На приватні кабінети грошей не настарчиш! Складається враження, що хворих поступово добивають», – усе це висловлювали нам стривожені кам’янчани.

Однак, як з’ясувалося, саме реформа медицини принесла вітер змін. Адже, відповідно до Закону України, із 1 січня 2020 р. всі лікувальні заклади вторинного та третинного рівнів фінансуватимуться Національною службою здоров’я України за новим принципом: пацієнт пролікувався – лікарня отримала гроші. До таких закладів належить і Кам’янець-Подільська міська лікарня.
Зважаючи на зміни, з 2020 року міська лікарня не зможе утримувати у своїй структурі амбулаторно-поліклінічне відділення дерматовенерологічного диспансеру, оскільки ці послуги не будуть відшкодовуватися закладу з НСЗУ. Проте без дерматовенерологів місто не залишиться. Стаціонарна допомога зі збереженням ліжко-місць і палат буде в терапевтичному відділенні міської лікарні на вул.Матросова, абмулаторна діагностично-лікувальна – в дитячій поліклініці на Лесі Українки (дітям до 18 років) та міській поліклініці на вул.Огієнка (дорослим).