Четвер, 18 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2022

СКАЖЕНА КУНИЦЯ ПОКУСАЛА ДИТИНУ

Вечір 22 липня надовго запам’ятає місцева родина з Довжка. На їхнє обійстя забігла куниця, напала на дитину 3,5 року і чотири рази її вку­сила. Тварина поводилася аг­ресивно і намагалася покусати інших людей, тож батько дитини змушений був її вби­-ти. Наступного дня, 23 липня, спеціалісти Кам’янець-Поділь­ської РДЛВМ відібрали пат­матеріал і доставили до Хмель­ницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Після дослідження фахівці підтвердили діагноз «сказ» у вбитої куниці.

– Негайно було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ка­м’янець-Подільській районній військовій адміністрації, де ухвалено рішення про накладення карантинних обмежень та затверджено комплексний план щодо ліквідації захворювання. Так, працівники Кам’янець-Подільської районної державної лікарні ветмедицини щеплюватимуть домашніх тварин проти сказу у встановленій загрозливій зоні. До неї ввійшли населені пункти сіл Дов­жок, Зіньківці, Смотрич, Колибаїв­ка, Вільховець, Червона Чагарівка, Суржа, а також окремі мікрорайони міста: Підзамче, Руські та Польські фільварки, Біланівка, Старе місто, центр міста. Мікрорайон Жовтневий обмежено прос­пектом Грушевського, вулицями Черняховського і Дружби народів, – розповів начальник Ка­м’янець-Подільського уп­рав­ління ГУ Держпродспожислужби у Хмельницькій області Анатолій ЛАВСЬКИЙ.

Фахівці наголошують, що своєчасна і регулярна вакцинація тварин – головний профілактичний захід боротьби зі сказом. І закликають мешканців загрозливої зони йти на співпрацю та щеплювати домашніх улюбленців. Довідки щодо вакцинації можна отримати за номером: 5-03-06.