П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Листопада 2014

НАОДИНЦІ З КЛАСИКОЮ І ДУШЕЮ

Наодинці з витонченими аріями, неперевершеним оперним соло і власною душею 9 листопада мимоволі опинились глядачі чергового благодійного концерту, організованого Клубом поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція». В Кафедральному костелі св.Петра і Павла їхній «Solo con l’Anima» («Наодинці з душею») зібрав повний зал спраглих до класичної музики кам’янчан.

«Секвенція»Заплющивши очі та уважно вслухаючись у кожну мелодію під склепіннями катедри, глядачі заслуховувались майстерним виконанням арій, опер і сонат Баха, Моцарта, Генделя, Верді, Спонтіні, Сейбера і Сен-Санса. Музика тут казала те, про що неможливо мовчати, але не передати словами. Величний орган без вагань піддавався піаністкам Марії Дубік і Вікторії Федорчук; флейта, віолончель і фортепіано єдналися в тріо Олени Тітової, Елеонори Паронян та Анжеліки Тернової; класика органічно звучала на бандурі Ярослава Алесійчука, а неповторне оперне соло Оксани Томків і Олени Лютаревич зливалося з чистими голосами зразкового хору хлопчиків «Калинове гроно». За чуттєвий і неповторний концерт глядачі дякували не лише оваціями і численними «Браво!», але й благодійними пожертвами, що наповнили скриньку для збирання коштів на допомогу нашим військовим у зоні АТО.

Утім за класикою кам’янчани довго не сумуватимуть, адже на 30 листопада сестри Лютаревич уже запланували наступний концерт академічного вокалу, де оперні арії українських і зарубіжних композиторів виконуватимуть кришталевоголоса Олена Лютаревич і соліст Національної опери і балету України Сергій Скочеляс.