Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Серпня 2015

ПОБАВИЛИСЯ НА ІЛЛІ – ВІДПОЧИНУТЬ У БУДАПЕШТІ

ПОБАВИЛИСЯ НА ІЛЛІ - ВІДПОЧИНУТЬ У БУДАПЕШТІСпустити на воду паперові кораблики, переправитися через неї на екстремальному тролеї, до нитки промокнути під час гри у водний волейбол, обливатися з пляшок на центральній площі міста й відшукати у басейні справжній скарб 1-2 серпня змогли сотні гостей фестивалю «Ількові забави».

Найактивніше розважитися в поки що щедро підігрітих сонячними променями водоймах на дебютному святі води і сімейного відпочинку вдалося двом десяткам місцевих родин, котрі взяли участь у фестивальному аквамарафоні. Здолавши мокрі перешкоди та слизькі завдання, його переможці вирушили в заповітну подорож до Угорщини.

Після декількох годин випробувань вогнем, водою і… канатом тролея головний приз стрімкого марафону дістався енергійному і драйвовому сімейству Дубовиків. Триденний відпочинок у Будапешті мамі Руслані Анатоліївні з 10-річною донькою Валерією та 19-річним сином Сергієм принесла найбільша кількість балів на фініші карколомних завдань, пов’язаних із водою. А їх організатори фестивалю придумали чимало.

Поки діти вправлялися у виготовленні паперових корабликів, дорослі заробляли бали, долаючи висоту Смотрицького каньйону. Не менш екстремальним був волейбол із наповненими водою кульками, що за промах ПОБАВИЛИСЯ НА ІЛЛІ - ВІДПОЧИНУТЬ У БУДАПЕШТІкарали учасників прохолодним душем. Пообливалися учасники й під час конкурсу гасіння свічок за допомогою пляшки з водою, а скарб Водяного й узагалі довелося витягувати, пірнаючи в басейн. Саме він приніс родині переможців путівку до Угорщини. Втім і решта учасників аквамарафону не залишилися без подарунків. Щедрий пірат-розпорядник «Ількових забав» нагородив мандрівкою Дністром на катері, сертифікатами на відпочинок у Фітнес-центрі «Нова Будова», а п’ятірку фіналістів – безкоштовною прогулянкою на електромобілі.

Розвагами «Ількові забави» тішили й звичайних гостей фестивалю. Сімейне дозвілля їм допомогли влаштувати смачні пригощання рибною юшкою і узваром та переглядом фільму в кінотеатрі просто неба. Ввечері драйву на площі Польський ринок додав концерт рок-гуртів «Пестициди» із Чернівців і «Медовий полин» із Борщова.

Запровадити святкування на свято Іллі, що здавна асоціювалося з водою та водними розвагами, цьогоріч вирішила Асоціація готельєрів і рестораторів міста, ідею яких підтримав міський голова і департамент гуманітарної політики міськради (директор Альона Кузема), а втілити допомагали підліткові клуби.

– Захід став насправді масштабним, – зазначив начальник управління культури і туризму Петро Гаврилюк. – І дітям, і батькам сподобалося. Отже, є сенс продовжувати цю гарну традицію. Родинний відпочинок, спортивні ігри і, головне, позитивні емоції та радість в очах, яких сьогодні так не вистачає, самі за себе говорять, що забави на Іллі в майбутньому потрібно влаштовувати.