Субота, 20 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2015

НА ЮВІЛЕЙНІЙ «РЕСПУБЛІЦІ» ЗАЗВУЧИТЬ СИМФОНІЯ

Восени «Республіка» відсвяткує свій перший ювілей – 5 років, тому цьогоріч на найбільшому в Кам’янці фестивалі глядачів чекатимуть ще більше оригінальних музичних локацій і мистецьких сюрпризів.

«Головна сцена» на валах Нового замку традиційно гримітиме протягом трьох днів. 4, 5 і 6 вересня тут, зокрема, звучатиме музика гуртів «Stoned Jesus», «Вагоновожатые», «Fontaliza», «Jinjer», «Кожаный олень», «O.Torvald», «Bahroma». Давно відомі й імена хедлайнерів «Республіки-2015» – із нетерпінням на фесті чекатимуть виступів «ДахаБраха», «Brutto», «Onuka» і «Бумбокс».

Сцену «Тунель» організатори заховають у кам’яних валах на території фестивалю. У вечірній і нічний час на ній гратимуть «Somali yacht club», «Хамерман знищує віруси», «5 Vymir», «Серцевий напад», «Street Fames».

«Денна сцена» на Ратуші буде присвячена об’єднанню культур і національностей Поділля. Хедлайнером цього музичного майданчика стане… симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії.

Новинка цьогорічної «Республіки» – сцена «Art DVIR», що розташується біля мурів фортеці. На всіх, хто втомиться від галасу і захоче перепочити під спокійну акустичну музику, тут чекатиме легка атмосфера чіл-ауту від гуртів «Sasha Boole», «Marina Krut Project», «DaKooka», «ПНД», «Один в каное», «Panivalkova», «Zapaska». Окрема сцена діятиме і для шанувальників реггі-музики.

А от до художньої частини цьогоріч вирішили залучити громаду нашого міста. Нагадаємо, що в рамках спільного із газетою «Подолянин» проекту «Стіна» кам’янчани можуть підказати організаторам адресу стін, які вони хотіли б перетворити на полотна для графіті (надсилати їхні фото можна на адресу нашої редакції).