Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

 


   

П'ЯТНИЦЯ, 24 ЛИСТОПАДА 2017 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.
02.12.2016

ДИЗЕНТЕРІЯ ЖИЛА В ХАРЧОБЛОЦІ

Минулої п’ятниці прес-служба Київської ОДА оприлюднила інформацію, що причиною отруєння дітей із танцювального колективу «Галатея», котрі брали участь у кам’янецькому фестивалі та проживали в готелі «Ксенія», стала дизентерія.

У Кам’янці-Подільському цю звістку не коментували аж до середи.

30 листопада в міській раді представники влади, Держпродспоживслужби і медики зібрали журналістів, аби нарешті оприлюднити результати досліджень. За їхніми словами, причиною масового отруєння стало порушення ветеринарно-санітарних норм і правил, а учасників фестивалю на ліжка приклав збудник «шигела Зоне» (дизентерія). Його знайшли у 16 (12 дітей, 6 дорослих) із 26 учасників фестивалю, які лікувалися на стаціонарі в міській лікарні. Загальна ж кількість постраждалих - 141 (із них 120 - діти).

- Фахівці брали на аналізи змиви з готельних номерів, харчоблоків, продуктів харчування та води із двох готелів «Ксенія», - розповіла в.о. начальника міського управління Держпродспожислужби Людмила ОРЖЕХОВСЬКА. - І якщо у Врубліцях до харчоблока суттєвих зауважень не було, то в місті - чимало. Патогенну «шигелу Зоне» знайшли на полиці в холодильнику, мікрохвильовій печі, на дошці, крані, раковині, посуді, вагах. У 107 змивах присутня умовно-патогенна флора, яка може викликати кишкові захворювання. Збудник дизентерії був виявлений на перці, а умовно-патогенна флора - у каші гречаній, на смак якої скаржилися діти, молочній вівсяній каші, овочах і фруктах, вермішелі, вершковому маслі тощо. Супровідні документи на продукти харчування адміністрація не надала. Брали ми на аналізи і продукти з готельних номерів, утім потруїтися ними діти не могли. Виявлено, що дванадцять працівників є носіями умовно-патогенної мікрофлори. 

Тимчасово роботу «Ксенії» призупинено відповідно до розпоряджень підрозділів  Держпродспоживслужби в місті та районі. Відповідні служби обіцяють, що поки власник не усуне всіх недоліків, заклади не відчинять.


Галина МИХАЛЬСЬКА

Повернутись до списку