Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Липня 2017

АРХІТЕКТОРИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЇ ПРОЕКТИ

Напередодні Дня архітектури, який припадає на 1 липня, у Виставковій залі на Соборній відкрилася виставка проектних робіт.

Близько 30 відвідувачів зібралися, аби познайомитися з архітектурними авторами споруд Кам’янця та їхніми проектами. На виставці креслення представили як провідні архітектори міста, так і випускники К-ПКБАД. Відвідувачі охоче розглядали проекти майбутніх будівництв, особливу увагу привернули роботи, які вже втілені в життя.

АРХІТЕКТОРИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЇ ПРОЕКТИ

– Ми представили проекти тих будівель, що виконують архітектори саме нашого міста. Цим намагаємося показати кам’янчанам власні ідеї, інформувати їх про те, що у місті вже є споруди, збудовані за кресленнями місцевих архітекторів, – говорить голова Кам’янець-Подільського осередку Національної спілки архітекторів України Віктор Рудюк. – До прикладу, проектне рішення одного із житлових комплексів «Нової Будови» вже реалізоване. Презентували ми й креслення тих споруд, будівництво яких лише починається, а жителі міста вже можуть побачити, як вони виглядатимуть через декілька місяців. На виставці можна ознайомитися із проектами індивідуальних будинків, реконструкцій садочків, парків і скверів.

Серед експонатів – 7 дипломних проектів студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну.

– Цими роботами вони вкотре доводять, що працюють на благо міста, – зазначає голова циклової комісії віділення архітектури і дизайну К-ПКБАД Олег Свінціцький. – Наші студенти також братимуть участь і в загальноміському конкурсі щодо благоустрою «Гунських криниць», оголошеному міською радою. Співпрацюємо ми й із групою компаній «Нова Будова». Студенти виконують проекти благоустрою її територій, різних реконструкційних робіт та облаштування дитячих майданчиків, розробляють дизайни квартир.

Виставка триватиме до 18 липня.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.