П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Лютого 2018

«ЖУРАВЛИК» ЛЕТИТЬ УКРАЇНОЮ

Національний університет «Острозька академія» щорічно проводить Всеукраїнський фестиваль-конкурс різдвяних піснеспівів. Засновником і організатором є настоятель Василь Жуковський та актив студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького.

«ЖУРАВЛИК» ЛЕТИТЬ УКРАЇНОЮДо участі у мистецькому дійстві були запрошені світські та духовні, дитячі, шкільні, аматорські, професійні творчі колективи з усієї України (Рівненська, Хмельницька, Волинська, Тернопільська та Донецька (заочно) області). З нашого міста запросили народну дитячо-юнацьку хорову капелу «Журавлик» і народний жіночий вокальний ансамбль викладачів «Пастораль». Присутні понад 5 годин і 30 хвилин насолоджувалися виконавською майстерністю колективів, окремих виконавців.

Учасники фестивалю-конкурсу могли представляти не більше як три різдвяні піснеспіви. Організаційний комітет, як виняток, запропонував «Журавлику» завершити свято 10 колядками та щедрівками, 2 вітальними хоровими творами.

Протягом тижня, після ретельного аналізу, найкращою журі визнало народну дитячо-юнацьку хорову капелу «Журавлик» – Диплом І ступеня в номінації «Хорове виконання». Відзначили високий рівень віншування учасниці капели Катерини Ляміної.

Колектив дякує керівнику Івану Нетечі за професійну підготовку, а також батькам – за розуміння, підтримку й активне сприяння в організації поїздки.

Ілона КОЗЯРУК, староста хорової капели «Журавлик».