Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Квітня 2018

ЛЬВІВСЬКИЙ ТРІУМФ «ПІРУЕТУ»

ЛЬВІВСЬКИЙ ТРІУМФ «ПІРУЕТУ»Із кубками, дипломами і купою вражень повернулися додому вихованці зразкової хореографічної студії «Пірует» (керівник Світлана Островська) з Міжнародного фестивалю-конкурсу культури та мистецтв «Єврофест-2018». До міста Лева 13-15 квітня з’їхалися юні таланти із сходу до заходу України, які боролися за перемогу у вокалі, хореографії та оригінальному мистецтві.

Кам’янецький «Пірует» був одним із наймасовіших колективів на фестивалі – близько сотні учасників, що змагалися в трьох вікових категоріях. Чого лише не витворяли «піруетівці» на сцені, аби підкорити журі. Молодші і «бешкетували», і вчиняли «веселий переполох». Старші помандрували у «тропіки», а середні втяли запальний танок і «нагодували» всіх «смачним» танцем. Саме ці два номери ввійшли до гала-концерту, який відбувся в останній день фестивалю разом із церемонією нагородження.

«Піруетівці» (середня і старша групи) стали лауреатами першої премії, отримавши іменні кубки, дипломи, сертифікати зі знижкою на участь у наступних фестивалях-конкурсах, а також знижку 1000 євро для відпочинку на літніх канікулах у болгарському місті Кітен. Найменші стали лауреатами другої премії. За вагомий внесок у розвиток дитячої та юнацької творчості талановитої молоді дипломом відзначили і наставника Світлану Островську.

А вже у ці вихідні «піруетівці» змагатимуться у Всеукраїнському ди­тячо-молодіжному фестивалі-конкурсі мистецтв «Перлина Поділля», а 5 травня – у «Grand Fest Кам’янець. Весна-2018».

Для довідки: хореографічна студія «Пірует» створена на базі РЦКМ «Розмай» 2013 р. Рік тому отримала звання зразкової. У студії займаються близько сотні дітей із міста та району віком від 3 до 16 років. «Піруетівці» беруть участь у різних мистецьких конкурсах і фестивалях.