Четвер, 18 Квітня 2024 р.
1 Червня 2018

У ЧЕРВНІ БУДЕ ФЕСТИВАЛЬНО

Кам’янець не стомлюється фестивалити й дивувати новинками. Схоже, у червні не тільки погода буде спекотною, а й культурне життя міста.

Перший день літа зустрічаємо з «Форпостом-2018», який підготував нам справжні лицарські бої, середньовічну музику, танці, театр, ярмарок, майстер-класи з ремесел і смачну їжу. Триватиме він до 3 червня.

4-9 червня – Міжнародний музичний табір «Music Camp International». Дітлахи віком від 11 до 16 років матимуть можливість протягом п’яти діб п’ять годин на день навчатися хоровому співу та грі на двох музичних інструментах у відомого диригента зі Сполучених Штатів Констанції Фортунато та 14 професійних викладачів із Києва.

8-10 червня – традиційний «Рет­рофест-2018» покличе у минуле. На гостей фестивалю чекають: шоу ретротехніки, парад капелюшків «Fa­shion Retro», запальні танці та атмо­сферна жива музика, арт-простір, сімейний «Грай-Land» і запальна дискотека.

Також усі охочі зможуть взяти участь у ретроралі «Від фортеці до фортеці». У рамках фестивалю на майдані Вірменський ринок планують дивувати яскравим стімпанк-шоу «Once upon in Air».

Також цими днями проводитиметься незалежний чемпіонат східного танцю «Східна скарбниця Поділ­ля – 2018».

22-24 червня – Міжнародний кінофестиваль «Бруківка». Глядачам представлять найкращі короткомет­ражні роботи України і з-за кордону. Будуть організовані майстер-класи та лекції від відомих українських режисерів, акторів, продюсерів і сценаристів.

Паралельно з «Бруківкою» на ка­м’янчан і гостей міста чекає «Res­publica Family Fest» на Руській брамі.

Заключним акордом культурної «метушні» стане Міжнародний лучний турнір «Кам’яна стріла», що відбудеться 30 червня – 1 липня на території Старого замку.

Вікторія БОЯРШИНОВА.