П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2011

БАЖАЄМО ДОБРОГО ЗДОРОВ’Я!

БАЖАЄМО ДОБРОГО ЗДОРОВ’Я!Літо – чудова пора для відпочинку, яку з нетерпінням чекають дорослі та діти. І якщо ми, дорослі, насолоджуємося ним сповна тільки впродовж місяця довгоочікуваної відпустки, то для дітей ця радість триває всі три місяці. Це час, коли можна відпочивати від уроків і домашніх завдань, досхочу спілкуватись з однолітками, друзями, та, безперечно, оздоровитись і набратися сили перед новим навчальним роком у дитячому таборі.

Ось уже 24 роки дитячий оздоровчий табір «Дністровська чайка», що в с.Врублівці, виконує таку важливу та вкрай необхідну місію – виховання та оздоровлення підростаючого покоління. Сюди на літній період під дбайливе крило вихователів і педагогів злітаються дітлахи з усієї Хмельниччини.

Лагідне сонечко, смачна їжа, здоровий сон, нові знайомства та друзі, цікаве дозвілля – чого ще бажати? Звичайно, гарного відпочинку! 

БАЖАЄМО ДОБРОГО ЗДОРОВ’Я!Кожен день у дитячому таборі насичений і пізнавальний, не обходиться без сюрпризів і приємних несподіванок. Саме таким став для дітей один із днів – 28 липня. До них на святкування Дня здоров’я завітали міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, начальник міського управління освіти та науки Світлана СТАРЧЕНКО, депутати міськради Валерій СЛОБОДЯН, Сергій СЕРЕДЮК, Євген ОБОДОВСЬКИЙ, депутат райради Сергій КРОТІК, викладач 

К-ПНУ ім.І.Огієнка Дмитро НЕВЕНГЛОВСЬКИЙ, професійний боксер Даніяр ГАНИК. І завітали не з порожніми руками. У подарунок вони привезли тенісні столи, футбольні та волейбольні м’ячі, бадмінтон і, звичайно, солодощі. 

Аби наочно продемонструвати, що може дати спорт кожній дитині, – а це впевненість у собі, успіх, сила, здоров’я, – показовий боксерський поєдинок продемонстрували викладач К-ПНУ ім.І.Огієнка Дмитро НЕВЕНГЛОВСЬКИЙ і професійний боксер Даніяр ГАНИК.

Даніяру лише 19, але за такий короткий час він провів уже дев’ять професійних боїв без жодної поразки.

 – Сьогодні День здоров’я. Ми хочемо, щоб Ви й справді були здоровими, займалися спортом і виросли сильними та мужніми, – саме з такими словами звернувся до дітлахів депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.

Стоголосе дитяче «Дякую!» лунало на весь табір. Діти неймовірно зраділи подарункам, їхні оченята світилися справжнім, непідкупним щастям. На знак вдячності кожен із загонів, а їх у «Дністровській чайці» шість, продемонстрував девіз, речівку та заспівав пісню.

БАЖАЄМО ДОБРОГО ЗДОРОВ’Я!Свято продовжили концертною програмою, підготовленою дітьми. Були тут і танці, і пісні, і жартівливі номери – все, на що здатна дитяча фантазія.

 – Дуже важливо ось так приїжджати до дітей і бачити, чим вони живуть, як проходить їхній відпочинок, – зазначив нам Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Мені було надзвичайно приємно переконатися, що діти перебувають у гарних умовах, вихователі за них дбають, усі посміхаються. Час дбати про здорову націю, і насамперед – про дітей як її майбутнє. Не потрібно бути голослівним. Роби добрі справи, – і добро тобі повернеться сторицею!

І справді, сьогодні, коли одні чи не на кожному кроці займаються повчаннями на кшталт «Дітей треба забирати з вулиці, займатися їх вихованням», другі просто роблять це: вчать, виховують, підтримують, дбають…

 – Щорічно в дитячому таборі відпочивають діти з усієї області, – каже завідувач «Дністровської чайки» Світлана КОНФІТОВСЬ-КА. – За роки існування тут оздоровилося не одне покоління. Ось пам’ятаю, як Сергій КРОТІК ще зовсім малим тут бігав (сміється), а тепер – це дорослий, впевнений у собі, відповідальний чоловік. І таких прикладів багато. В таборі оздоровилися вже понад півтисячі дітей. Ще майже двісті плануємо оздоровити у серпневу зміну. 

 – Варто зауважити, що тут відпочивають діти із соціально незахищених сімей, – додає начальник міського управління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО. – Цього року дитячий оздоровчий табір «Дністровська чайка» виграв тендер на оздоровлення саме цієї категорії дітей. Тож тут набираються сили перед новим навчальним роком дітки зі школи-інтернату, діти з особливими потребами, діти зі звичайних шкіл міста і району. Приємно бачити їхні посмішки і знати, що вони всім задоволені.

Такі відвідини насправді є дуже важливими. Для дорослих – щоб побачити, як відпочивають їхні чада, а для дітей, щоб бути певними: дорослі завжди поруч, вони підтримають.

У тому, що здоровий спосіб життя – запорука успішної нації, переконані і депутати міської та районної рад. 

 – Власним прикладом, справами показуємо дітям, який шлях обрати, – відзначає і депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН. – Сьогодні настав час реальних дій. Люди стомилися від порожніх обіцянок. І не важливо, велика це справа чи мала, головне те, чи з душею робиш її. «Дністровська чайка» для багатьох дітей залишиться яскравим спогадом дитинства. І нехай цей день запалить хоча би у частини діток бажання займатися спортом, когось надихне на те, що він робитиме ранкову зарядку. А хтось від сьогоднішніх показових поєдинків боксерів і сам захоче долучитися до світу спорту. Це вже буде результат.

І про такі результати має подумати кожен з нас. Мала справа дає великі плоди. 

І справді, справа на перший погляд ніби не така вже й грандіозна, та це лише на перший погляд. Добро має свої виміри, і по-справжньому його ціну пі-знаєш із часом.