Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
23 Листопада 2012

СКЕЙТБОРДАМИ ПО ПАМ’ЯТНИКАХ

СКЕЙТБОРДАМИ  ПО ПАМ’ЯТНИКАХПрогулянки батьків з маленькими дітьми та посиденьки молоді в парку Танкістів, поблизу Вічного вогню, давно стали звичними. Та останнім часом не зовсім прийнятною є поведінка молодих скейтбордистів та велосипедистів, котрі місцем для розваг обрали меморіальний комплекс посеред скверу. І все б нічого, якби колеса велосипедів і скейтів не дістались мармурових плит із прізвищами людей, котрі загинули у Другій світовій війні. Аби висловити обурення такою ситуацією, до редакції прийшов кам’янчанин Віталій, котрий ледь не щодня спостерігає за вандальними перегонами, повертаючись із роботи.

– Я вже не один раз бачив, як ці хлопчаки з розгону вилітають на пам’ятні плити й ковзають по них скейтами. Та де ж таке бачено! Це наруга над пам’яттю про людей, котрі віддали життя за те, щоб ми сьогодні жили в цьому місті. Пам’ятник уже в двох місцях розбитий. А хто за це відповідатиме, хто оплачуватиме реставрацію? – не може зрозуміти Віта¬лій. – З цим питанням я вже звертався до міської ради, хоча жодної реакції з їхнього боку не побачив. І навіть писав

заяву до міліції. Через деякий час отримав повідомлення, що у відкритті кримінальної справи мені відмовлено. Та я й не хочу, щоб цих хлопців судили, але хоч якусь відповідальність за свої вчинки вони нести повинні.

Звичайно, повинні, але в першу чергу – перед своєю совістю. Адже навряд чи міська влада чи міліція зможуть навчити людськості та поваги до старших, уміння берегти й шанувати минуле. Ці почуття повинні виховуватись ще з пелюшок. Єдине, чим можуть зарадити можновладці, – облаштуванням спеціальних майданчиків для катання на велосипедах і скейтбордах, де б могли проводити дозвілля молодики, не завдаючи шкоди навколишнім своїм захопленням.