Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Грудня 2012

СВІДКИ СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО ПАШУ ВБИВ ЗАТРИМАНИЙ

Продовжується судове слідство у кримінальній справі щодо вбивства Павла ТЕПЛЮКА. Колегія суддів уже вислухала свідчення підозрюваного, мами загиблого, членів слідчо-оперативної групи та людей, які стверджують, що стали очевидцями страшної події.

На засіданні 25 грудня підсудний знову розповів свою версію про те, як йому камінням розбили вікно і підкинули тіло Павла. Він заявив, що після затримання його примушували зізнатися у вбивстві, застосовували фізичну силу, позбавляли прогулянок та сну. Але від оперуповноважених, які в ніч на 9 липня за викликом виїжджали на пров.Лагерний, судді почули зовсім інший варіант подій. З їхніх слів, тієї ночі підозрюваний сам зустрів працівників міліції, провів їх на своє подвір’я і пояснив, що, застосовуючи прийоми рукопашного бою, він затримав одного із злочинців, які побили вікна його будинку. Тобто фактично зізнався у скоєному.

26 грудня на судове засідання прийшли люди, свідчення котрих не на жарт розлютили підсудного. Очевидці перед суддями та всіма присутніми запевнили: тієї ночі юнака жорстоко вбивав саме той, хто сьогодні сидить за гратами. Одні зі свідків стверджують, що бачили, як він вів Пашу до пров.Лагерний, інші чули постріли та спостерігали звірячу розправу. За такі сміливі покази підсудний знову ж таки людей обізвав та обплював.

Як свідок, прийшов до суду і сусід підозрюваного, котрий, як ідеться в справі, разом з ним тягнув побите тіло Паші на подвір’я. Він підтвердив, що почув постріли, вийшов на вулицю і на прохання підсудного (якого він добре знає) допоміг затягнути закривавленого юнака на його приватну територію. Думав, що для надання допомоги.

Допитували також директора магазину «Хрещатик», камера спостереження якого зафільмувала деякі події тієї ночі. Усі покази – не на користь підсудного. Але той все називає брехнею.

Підозрюваний і цього тижня не порушив своєї традиції зривати судове засідання нахабною поведінкою – неповагою до суддів і лайливими викриками, через що його вкотре виводили із зали суду.

Наступне судове засідання – 10 січня, о 10.00.