Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Травня 2013

ЧЕМПІОНСЬКИЙ ВІЗИТ З ПОДАРУНКАМИ

Аліна ШАТЕРНІКОВА10 новеньких двоповерхових ліжечок, якими днями поповнились кімнати спального корпусу школи-інтернату №2, – вже далеко не перший подарунок її вихованцям від благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка. Долею цього інтернату він опікується з осені 2012 р. Втім уже сьогодні можна сказати, що саме ця партія ліжечок запам’ятається школярам по-особливому. Адже подарувала їх дворазова чемпіонка світу з професійного боксу, віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна ШАТЕРНІКОВА (на фото). Її співпраця з фондом «МіСт» ім.Михайла Савенка розпочалась не так давно, втім свої перші плоди вже приносить.

– Дуже приємно, що з нашим фондом співпрацюють такі люди. Це не політики, що піаряться напередодні виборів, а подружжя, яке є друзями фонду, розділяє наші погляди і щиро допомагає діткам, – розповідає президент благодійного фонду Сергій ІСАЄНКО.

20 травня Аліна Шатернікова особисто завітала до Кам’янця-Подільського.

З чоловіком Ігорем та Сергієм Ісаєнком спортсменка оглянула приміщення школи-інтернату, його класи та спальні кімнати, де вже красуються нові компактні й зручні подарунки боксерки.

Коли зіркові гості зайшли до спальної кімнати, тут на них уже чекали близько десятка зацікавлених оченят: «Аліно Анатоліївно, а Вам не страшно було ставати боксером, там же так боляче б’ють, а Ви така маленька?» – наввипередки запитували чемпіонку діти.

Зі щирою усмішкою Аліна Шатернікова розкрила всі свої чемпіонські секрети:

– Коли я ще школяркою переглядала спортивні змагання по телевізору, завжди мріяла стояти на переможному п’єдесталі. У 13 я пішла в спорт

Сергій ІСАЄНКО, Дмитро ВАСИЛЬЯНОВі потихеньку йшла до мети. Досягти її було справді важко, але я працювала і навіть після поразок ніколи не опускала рук. Головне в житті – не здаватись.

В бібліотеці школи-інтернату на Аліну вже чекав повний зал цьогорічних випускників. До зустрічі із зіркою жіночого боксу діти підготувались – окрім десятка цікавих запитань, припасли й стоси фотографій чемпіонки. Вже за декілька хвилин їх доповнили особисті підписи Шатернікової.

Головний же автограф чемпіонки цього дня дістався 15-річному Володимиру ШЕВЦОВУ. Хлопець професійно займається боксом і вже встиг вибороти ІІ місце на чемпіонаті України серед юніорів. З рук боксерки Володя отримав промокалендар найкращих боксерів України та щирі побажання нових перемог. Аліну з Ігорем школярі теж не відпустили без подарунків – додому вони повезуть вишиту руками вихованців інтернату ікону святого Сергія Радонежського.

– Ніколи не бійтесь мріяти! – побажала наприкінці зустрічі школярам Аліна Шатернікова. – Тому що рано чи пізно мрії здійснюються. Коли Віталій Кличко вперше побачив бій Майка Тайсона, він сказав, що колись буде виступати на такому ж рівні. Тоді з нього всі сміялися, а сьогодні Кличко – легенда боксу.

Мріяти ж, завдяки Аліні та Ігорю, школярам тепер є де. На нових ліжечках від чемпіонки, як сором’язливо зізнаються дітки, і сни солодші.

Далі чемпіонка вирушила й до найменших підопічних фонду – ДНЗ №17 «Світлячок». Тут подружжя разом із Сергієм Ісаєнком поспілкувалось із вихованцями групи притулку, а також дітками із вадами слуху. До садочка попереднього разу від благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка вже було завезено декілька партій новеньких спеціальних чотирьох’ярусних ліжок. Свої місця кмітливі вихованці тоді вже розподілили. Тепер, зустрівшись з Аліною Шатерніковою, вони мріють про власну спортивну кімнату.

Сергій ІСАЄНКО, Дмитро ВАСИЛЬЯНОВВідвідала величезна вантажівка БФ «МіСт» й інтернати сусідніх районів. 20 одноповерхових ліжок і спортивні стіночки подарували вихованцям спеціалізованої школи-інтернату в с.Солобківці Ярмолинецького району, а 10 двоповерхових і також спортивні стіночки авто доставило до спеціальної школи-інтернату в Ямполі.

Наступного дня допомогу фонду отримувала міська лікарня №1. Сюди Сергієм Ісаєнком також були передані нові сучасні багатофункціональні ліжка для важкохворих пацієнтів. Розмістили їх у травматологічному пункті та палаті інтенсивної терапії реанімаційного відділення.

– Старі ліжка вже давно відпрацювали своє і ремонту не підлягали, – розповідає головний лікар міської лікарні №1 Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ, – тому ми щиро вдячні такій допомозі фонду. Подароване обладнання дуже зручне, сучасне та функціональне.

Співпрацювати з лікарнею та іншими закладами «МіСт» обіцяє й надалі. Наступну вантажівку подарунків з Києва благодійники вже готують у дорогу.

Сайт БФ «МіСт»:bf-mist.org.ua.