Четвер, 18 Квітня 2024 р.
13 Вересня 2013

КОМУ ВИГІДНЕ ЗАКРИТТЯ ДРУГОЇ ШКОЛИ?

КОМУ ВИГІДНЕ ЗАКРИТТЯ ДРУГОЇ ШКОЛИ?Будівля ЗОШ №2 в самому центрі міста, схоже, стала скалкою в оці не лише обласному керівництву, яке на початку серпня запропонувало її «оптимізувати» з метою економії коштів міської освіти. На позачерговій сесії міськради, що відбулась 10 вересня, народні обранці, а точніше – члени постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, відкритим текстом запропонували розпочати процес її закриття.

Крім опальної «другої», в переліку свіжих рекомендацій щодо оптимізації мережі освітніх установ також звільнення цілої низки приміщень, де наразі розташовані заклади позашкільної освіти, в тому числі й клубів за місцем проживання.

Озвучив «вигідні» для міської скарбниці ініціативи голова комісії, депутат міської ради Євген ОБОДОВСЬКИЙ. Підтримала його й начальник міського управління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО. З метою економії бюджетних коштів, члени комісії рекомендують міському голові прийняти рішення щодо таких пропозицій:

«­ передати з балансу управління освіти і науки на баланс департаменту економіки та розвит­ку інфраструктури міста одну з будівель станції юних техніків за адресою вул.Космонавтів, 12;

­ провести відповідну процедуру з укладання орендних відносин між управлінням освіти і на­уки та закладом обласного підпорядкування ­ багатопрофільним навчально­реабілітаційним центром, з метою від­шкодування оплати комунальних послуг;

­ клуби за місцем проживання перевести у приміщення, підпорядковані управлінню освіти і на­уки, а вивільнені приміщення передати для подальшого комерційного використання з метою одержання додаткових коштів. Гроші, які було передбачено на оплату енергоносіїв, також передати управлінню освіти і науки;

­ відхилити пропозицію фінансового управління щодо перенесення ДЮСШ №2 в приміщення філії на вул.Васильєва, 15;

­ розпочати підготовку процедури закриття загальноосвітньої школи №2 з метою оптимізації освітніх установ у 2014­2015 навчальному році».

Саме доля навчального закладу в самому центрі міста й викликала в депутатів найбільше суперечок. Адже хоч розмови про закриття ЗОШ №2 у владних кабінетах точаться вже не перший місяць, чіткої «рекомендації» розпочати процес її ліквідації тут досі не лунало.

­ По­іншому, як закрити ЗОШ №2, питання не стоїть. Школи в нас завантажені лише на 51%, тоді як у черзі до дитячих садочків перебувають понад 700 дітей, ­ заявив Євген Ободовський. ­ У «другій» школі навчаються лише 16 місцевих учнів, всі решта ­ «варяги». Якщо школу закрити і запропонувати влаштувати в її приміщенні садочок, ми збалансуємо кількість навчальних закладів у місті.

От тільки чи насправді далекоглядною буде така «оптимізація». Адже вже за декілька років сьогоднішні черги до дитячих садочків перетворяться на черги до першого класу міських шкіл. І що тоді ­ розпочинати чергову «оптимізацію»?