П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Квітня 2014

ПЕРШЕ ПОБАЧЕННЯ З ГУБЕРНАТОРОМ: В РІПАКУ ТА БЕЗ ЖЕЛІЗНИКА

Ігор Гай спілкується з Леонідом ПрусомПерший візит новопризначеного голови Хмельницької ОДА Леоніда ПРУСА на Кам’янеччину можна назвати блискавичним. Курсуючи від Дунаєвеччини до Чемеровеччини, губернатор одним оком вирішив глянути і на те, як у нас вміють ходити біля полів. Побаченим був приємно вражений. Ще б пак, де ти ще побачиш, як французи руками кам’янецьких хліборобів засівають українські ниви? У нас же це звична картинка на землях СТОВ ВФ «Гуменецьке» (виконавчий директор Володимир ЯНУЛИК). Саме сюди на «вінок» сівби ярого ячменю й завітав губернатор разом з обласною делегацією.

Наступним місцем зупинки стали дослідні поля СТОВ «Гарант» (керівник Олег КОМАРНІЦЬКИЙ), що поблизу с.Оринин. Тут сучасною технікою активно проводилося підживлення озимого ріпаку і обприскування посівів від шкідників.

І це лише дещиця того, чим пишається наш район. Про реш­ту приємних змін у галузі сільського господарства в кількох словах новому очільнику області розповів заступник голови РДА Ігор ГАЙ.

­ Вперше за 12 років у нас відновлено таку галузь, як буряківництво. Зокрема, в селі Залісся Друге товариство «Баркософт Агро» засіяло 704 га цукрового буряку за всіма сучасними технологіями. До того ж минулого року це агроформування посіяло 1000 га гречки. То було великою втіхою і для наших бджолярів, оскільки на території сільської ради розвели близько 3 тисяч вуликів. А якщо ці власники дотримаються наших домовленостей на майбутнє, то на наступний рік у Кам’янець­По­дільському районі буде посаджено близько 1000 га картоплі. Тобто, чекатимемо ще й на відродження картоплярства.

ПЕРШЕ ПОБАЧЕННЯ З ГУБЕРНАТОРОМ:  В РІПАКУ ТА БЕЗ ЖЕЛІЗНИКА  Такі перспективи потішили Леоніда Івановича, як і весь комплекс проведення весняно­польових робіт. Але, крім того, що робиться в полі, журналістів цікавило, хто керуватиме всім цим, адже днями на сайті Президента України офіційно оголосили, що Кам’янець­Подільський район залишився без голови РДА, бо Михайла ЖЕЛІЗНИКА звільнено.

­ Наразі проводяться консультації та співбесіди з підбору кадрового персоналу. В тому числі й на посади голів РДА, ­ повідомив Леонід Прус. ­ Думаю, що найближчим часом будуть відомі кандидатури і по Кам’янець­Подільському району, і по всіх інших.

­ А за яким принципом робитиметься підбір: за політичною лінією, чи у якийсь інший спосіб?

­ У першу чергу ставляться вимоги до керівників політичних структур, щоб це була людина порядна, чесна, не заплямована і, головне, професіонал. Вона має володіти ситуацією в районі, розумітися на його проблемах і навіть бачити шляхи їх вирішення.