П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Вересня 2014

ДОБРОДІЙНІСТЬ СІМ’Ї ЗАКІЄВИХ

Подружжя Закієвих застали вдома за не зовсім звичним для них заняттям: Ігор Асламбекович сидів за швейною машиною і вправно, як професійний швець, а не колишній військовий, строчив брезентовий підсумок для індивідуальної армійської аптечки, а Лариса Миколаївна за великим кухонним столом сортувала щойно придбані медичні препарати, якими мають комплектувати ці важливі для солдатів пакети.

ДОБРОДІЙНІСТЬ СІМ’Ї ЗАКІЄВИХ– Майже три дні чоловікові довелося витратити на освоєння та виготовлення поки що п’ятнадцяти таких засобів із більшими і меншими кишеньками, значно їх удосконаливши, взявши за зразок як вітчизняні, так і зарубіжні, – пояснила господиня оселі й продемонструвала, в який спосіб можна кріпити аптечку до ноги й зручно використовувати в разі поранення. Кожна така аптечка, укомплектована знеболювальним, кровоспинними засобами, джгутами, антибіотиками, іншими медпрепаратами коштує понад півтисячі гривень.

Як не прикро, але наразі держава не може сповна забезпечити своїх захисників усім, що потрібно під час ведення військових дій на сході, в тому числі й важливими засобами першої медичної допомоги. От і доводиться співвітчизникам проявляти небайдужість до проблем учасників АТО, всім миром збирати кошти та купувати для них бронежилети, шоломи, камуфляжі, взуття, радіостанції, тепловізори, медикаменти, продукти харчування. Подружжя Закієвих серед мешканців нашої приміської Кам’янки одними з перших долучилися до благодійної акції допомоги українській армії, матеріальної та моральної підтримки воїнів, які в надзвичайно складних умовах захищають незалежність України. Вони придбали необхідну військову амуніцію не лише для свого сина – командира одного з військових підрозділів Дениса, а й для багатьох його підлеглих, які стоять на захисті рубежів Вітчизни.

Лариса Миколаївна розповіла, що її добродійні наміри та ініціативу активно підтримали голова Кам’янської територіальної громади Юрій Волощук, члени виконавчого комітету сільської ради, депутатський корпус і, що до сліз вразило, односельці, особливо Олена Костецька, зібравши всією громадою близько 25 тис.грн. на потреби армії. Не залишаються байдужими до проблем захисників незалежності та цілісності держави й армійські друзі Ігоря, колишні військовослужбовці Володимир Гусєв, Сергій Калєв та інші офіцери запасу. Внесок у благодійну справу роблять підприємці Олег Беркута, Сергій Кротік, лікар Юрій Боднар, знаний на Кам’янеччині господарник-аграрій і меценат Віталій Завадський та багато інших. Нещодавно до благодійної справи Закієвих долучилися працівники колективного швейного підприємства міста, яке очолює В’ячеслав Погоржельський.

– Українські військові взяли на себе величезну місію – зберегти державу, зупинити страшну навалу, не пустити сепаратизму далі, до серця країни, за що ми їм повинні бути щиро вдячними й вважати своїм святим обов’язком допомагати, – каже Ігор Закієв. – І благодійними справами ще і ще раз засвідчити нашим хлопцям на сході, що ми разом з ними, що разом ми – непереможні.

До речі, Лариса Закієва відома в місті над Смотричем поетеса. Вона часто зустрічається із кам’янчанами під час проведення різних літературних і патріотичних заходів, гарно співає.

Василь ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, спец. для «ПОДОЛЯНИНА». 

P.S. Коли ця стаття готувалася до друку, Закієви поінформували, що першу партію з 15 індивідуальних адресних аптечок уже відправлено на схід, триває збирання коштів на наступну допомогу військовим. Також від кам’янських патріотів один із українських військових підрозділів, у якому несуть службу подоляни на Донбасі, нещодавно отримав дві сумки медбрата з медикаментами.

Рахунок, куди можна перераховувати кошти на придбання ліків для комплектування адресних аптечок військовим:

ПриватБанк. Номер картки5168742063751519 Закієва Лариса Миколаївна.