П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Березня 2015

АНЕКДОТ БУВ ПРО ОДЕСУ, А ПЕРЕМІГ КАМ’ЯНЕЦЬ

Михайло СімашкевичПонад сто позитивних сюжетів про Кам’янець-Подільський у загальнонаціональному медіапросторі протягом року, успішні кроки до енергонезалежності, залучення інвесторів завдяки стабільності та спокою – все це переконало експертів загальнонаціональної програми «Людина року – 2014» присудити кам’янецькому меру Михайлові СІМАШКЕВИЧУ перемогу в номінації «Міський голова».

Михайло Євстафійович отримав статуетку Прометея під час

ХІХ церемонії вручення премій «Людина року» 21 березня в Київському національному палаці «Україна». Як уже повідомлялося, до фіналу конкурсу, обійшовши 12 претендентів, крім нього, вийшли міський голова Броварів Ігор Сапожко і Одеси – Геннадій Труханов. І, як зізнався «Подолянину» кам’янецький мер, абсолютної впевненості у перемозі при таких конкурентах у нього не було.

– Коли мер міста Українка Павло Козирєв, який є головою Асоціації малих міст України, перед оголошенням переможця розповів одеський анекдот, я це сприйняв як натяк на перевагу Одеси, – розповідає Михайло

Євстафійович. – Зізнаюся, що метелик на сорочці мені раптом почав заважати… Проте через хвилину народна артистка України Ольга Сумська повідомила про перемогу Кам’янця. Бо саме здобутком всієї громади, а не особистою перемогою, я вважаю результат конкурсу. Міський голова без громади – це пересічний кам’янчанин Михайло Сімашкевич. Без щоденної праці кожного було б неможливо досягти такого результату. Приємно, що наше місто відзначили за вміння гідно прожити такий важкий 2014 рік. Кам’янець зумів не просто зберегти стабільність і функціональність, але й став першим містом в Україні, яке скоротило споживання газу на 20 відсотків і впевнено крокує до більшої енергонезалежності. В той час, коли переважна кількість міст не змогла розвивати економіки, в нас не закрили жодного підприємства. Навпаки – такі заводи, як «Модуль» і автоагрегатний, навіть наростили потужності. Вже цього року місто запустить заводи з виготовлення солом’яних пелетів і твердопаливних котлів. А найкраще демонструє стабільність і шляхетність Кам’янця довіра інвесторів, зокрема німецької фірми КВС, котра цього року запустить у нас насіннєвий завод.

Уже після конкурсу ми єдині в Україні отримали запрошення на початку квітня здійснити навчальний візит до Норвегії у складі робочої групи з підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення відкритості й залучення громадськості до місцевого самоврядування.

Тому я дякую кожному кам’янчанину, хто робить кращим життя в Кам’янці-Подільському, і вітаю всіх з нашою перемогою!

Під час церемонії нагородження представник компанії «Курвуазье» вручив Михайлу Євстафійовичу в подарунок коньяк 30-річної витримки цієї відомої фірми. Але, попри побажання ведучих відсвяткувати перемогу на валах Старої фортеці, кам’янецький мер просто зі сцени віддав солідну пляшку воїнам АТО, присутнім у залі, аби вони випили за перемогу України.

Повністю переглянути вручення премії «Людина року – 2014» можна буде 28 і 29 березня, о 10.00 та 19.00, на каналі «Тоніс».