Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Квітня 2015

СКВЕР ЧЕКАЄ ГРОШЕЙ ТА ІДЕЙ

СКВЕР ЧЕКАЄ ГРОШЕЙ ТА ІДЕЙ У місті продовжують облаштовувати сквер на вулиці Огієнка, робоча назва якого Європейський. Та на громадських обговореннях 2 квітня європейські амбіції чиновників-комунальників наштовхнулися на кам’янецьку критику від декількох активістів. Втім роботи тривають, і змінювати напрацьований проект наразі не планують. Хоча ідей від мешканців міська влада все-таки чекає.

– Ми вирішили ще раз обговорити концепцію облаштування скверу, щоб вислухати зауваження та цікаві пропозиції, – коментує обговорення директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Активістів прийшло небагато, але вони ставили слушні запитання. Одне з них стосується відсутності каналізації в євросквері. Зазначу, що вона справді не передбачена проектантами, тому що не потрібна. Там є схил, і вода стікає самопливом, причому в різні боки.

Поцікавилися кам’янчани і велосипедною доріжкою, а точніше відсутністю з’їздів і заїздів на ній. На це почули пояснення: проект ще не завершений, адже підрядник закінчив роботи восени, коли вдарили раптові морози. Тепер же, як обіцяють, усе буде допрацьовано, в тому числі й ямки круглої форми біля дерев, які також муляють око активістам.

Нагадаємо, що роботи з мощення плитки виконує ТзОВ «Рокор», яке очолює Олександр КОНЮШЕНКО, закуповують матеріал у ПП «Будкомплект», власником якого є Андрій КОНЮШЕНКО. В міськраді прозвітували й про встановлення у сквері нових опор для освітлення зі світлодіодними системами, а також про перемовини із власниками закладів на вулиці Огієнка щодо виконання тротуару в єдиному стилі для дотримання концепції проекту. Крім цього, в планах – озеленення, встановлення лавок, високих клумб, флагштоків із прапорами країн Європи. Під питанням – оздоблення території фонтаном.

Під час обговорень виникли дискусії і з приводу доцільності розміщення у сквері лавок вартістю близько 3 тис.грн. за кожну, мовляв, присісти охочі зможуть і на пристосовані для цього бетонні клумби. Але від лавок комунальники все ж вирішили не відмовлятися і запланували їх 16, аргументуючи тим, що взимку на холодний бетон не сядеш.

Проте ні на лавки, ні на фонтан у бюджеті поки що коштів немає. Вартість самого тільки мощення євроскверу – 540 тис.грн., з яких у розпорядженні комунальників наразі тільки 240 тисяч. Втім у міськраді сподіваються, що з часом таки зможуть втілити в життя напрацьовані єврозадуми. Від кам’ячан же чекають не тільки шквалу осквернення скверу, але й пропозицій і конструктивних порад, зокрема з приводу остаточної назви парку, вигляду лавок і флагштоків.