Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Червня 2010

ПОТРІБНО НАВЕСТИ ПОРЯДОК

Відбулося чергове засідання колегії РДА, на яке було винесено низку важливих та актуальних питань.

Розглянуто заходи щодо спільної роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Пенсійного фонду України (ПФУ) в районі щодо забезпечення збільшення надходжень до бюджету ПФУ. Доповідаючи з цього питання, в.о. начальника ПФУ в районі Ярослав БИЧОК відзначив, що нині потрібно мобілізувати всі зусилля та структури, аби виконати план надходжень. Присутня на колегії начальник Головного управління ПФУ в Хмельницькій області Ольга ЗАЯРНЮК виступ розпочала з урочистого моменту – нагородження генерального директора ВАТ «Подільський цемент» Семена ДАРЧУКА почесною грамотою «Найкращий платник внесків до Пенсійного фонду».

У ході виступу Ольга Сергіївна наголосила, що фіксований податок у районі слід переглянути, змусити інвесторів, які працюють у районі, тут і зареєструватися, покращити роботу виконавчої служби, оскільки, за станом на кінець травня, не виконано судових рішень на суму понад 1 млн.грн.

Начальник управління економіки РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА доповіла присутнім про підсумки Програми соціально-економічного та культурного розвитку ра-йону за І квартал. За словами Ольги Миколаївни, тут є як позитивні, так і негативні тенденції. Голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК дав доручення управлінню активізувати діяльність: знайти резерви для наповнення бюджету та економічного зростання.

Також начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ розповів присутнім про хід проведення весняно-польових робіт.

Погодившись прокоментувати нам колегію, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК відзначив, що питання, які порушувалися на засіданні, показали, наскільки все взаємопов’язано.

– Проблеми в сільському господарстві, наприклад недосіювання окремими інвесторами, через декілька місяців одразу позначаться на надходженнях до бю-джету та Пенсійного фонду. Також нині, як ніколи, актуальна проблема прихованої робочої сили. Коли на м’ясопереробному підприємстві, яке щомісяця випускає понад 30 тонн готових виробів, працює лише троє чоловік, це дуже дивує. Як лише фізично вони встигають перенести таку кількість продукції?!

Тому сьогодні ми звернулися до всіх підприємств, аби вони добровільно упродовж місяця пішли на легалізацію своїх працівників. Після закінчення цього терміну з тими, хто нас не почув, буде інша розмова. А важелів впливу, повірте, багато.

Потрібно чітко розуміти, що прихована заробітна плата – це шкода не лише бюджету району, а й працівнику. Звідки у нього візьметься стаж і пенсія? Тому тут необхідно навести порядок, – зазначив Михайло Дмитрович.